Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-omzet bedroeg in 2023 meer dan 4 miljard Zwitserse frank

De verkoop van biologische producten in Zwitserland is vorig jaar gestegen en bedraagt nu 4,075 miljard Zwitserse frank. Producten van biologische boeren bereikten een marktaandeel van 11,6 procent in de retail.

In 2022 bedroeg de verkoop nog 3,873 miljard Zwitserse frank, maakte de koepelorganisatie Bio Suisse woensdag bekend. Het marktaandeel steeg ook in 2023 en ligt nu 0,4 procentpunt hoger dan het jaar ervoor.

Ondanks een getemperd consumentenvertrouwen door inflatie en stijgende prijzen, kozen consumenten vorig jaar vaker voor producten met een biologische certificering. Volgens Bio Suisse blijft er een langetermijntrend naar meer biologische en regionale producten op de voedselmarkt.

Aan het einde van vorig jaar hadden 7362 boerderijen het label biologisch. Het aantal boerenbedrijven is nauwelijks veranderd ten opzichte van het voorgaande jaar, er zijn er 21 bij gekomen. Er was ook slechts een lichte toename van het aantal gecertificeerde handelaren en verwerkingsbedrijven, met 48 nieuwe aanwinsten. Aan het eind van vorig jaar hadden in totaal 1356 licentiehouders het biologische keurmerk gekregen.

Voor meer informatie: www.bio-suisse.ch

Publicatiedatum: