Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorstellen versoepeling GLB-voorwaarden

De Europese Commissie heeft voorgesteld om een deel van de normen voor Goede Landbouw- en MilieuCondities (GLMC's) te versoepelen. Het gaat om voorwaarden waarvoor boeren steun ontvangen via het Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB), zo meldt Biohuis.

Biologische boeren dragen al bij aan klimaat-, water-, en biodiversiteitsdoelen. Door de versoepeling krijgen EU-lidstaten meer ruimte bij de precieze uitwerking van de voorwaarden. Bijvoorbeeld bij de verplichte bodembedekking in bepaalde perioden van het jaar. De regel om 4% van je bouwland als niet-productief in te richten wordt vrijwillig. Pipie Smits van Oyen: "De regels ten aanzien van de bufferstroken blijven nog bestaan. We blijven ons ervoor inzetten dat biologische boeren hier automatisch aan voldoen. Voor kleine bedrijven en tuinderijen tot 10 hectare, is het goede nieuws dat is voorgesteld hen vrij te stellen van controles en sancties bij de naleving van vereisten." De verwachting is dat besluitvorming plaatsvindt van 22 tot en met 25 april."

Lees hier de beoogde wijzigingen bij RVO

Voor meer informatie:
Biohuis
info@biohuis.org
www.biohuis.org

Publicatiedatum: