Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Geen goodiebags, maar wel goede tips'

In januari vond de Biobeurs in Den Bosch plaats. Coƶrdinator bij het actieteam Biologisch Henk Offringa was namens het ministerie aanwezig om het actieplan Biologisch onder de aandacht te brengen. Hij sprak met verschillende standhouders en kreeg een aantal waardevolle tips mee, zo meldt het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. "Ik heb ontzettend leuke mensen gesproken en ontmoet en ik heb goede boodschappen meegekregen. Als team werken we al ontzettend hard, maar hier zaten wel een paar interessante dingen bij, die we zeker op gaan pakken. Want 2024 wordt een belangrijk jaar om daarmee stappen te zetten in het actieplan", aldus Henk.

In december 2022 verscheen het actieplan Biologisch. Hierin staan de ambitie om het biologische landbouwareaal te verdrievoudigen tot 15% in 2030. Om dit te bereiken moet ook de vraag van consumenten en de markt naar biologische producten worden vergroot. Hiervoor is een extra budget van 50 miljoen euro beschikbaar, is een kennis- en innovatieagenda gelanceerd en een RVO-helpdesk ingericht voor agrariƫrs die willen overschakelen.

Biologische landbouw kan in Nederland een belangrijke rol spelen in de transitie naar een duurzame en toekomstbestendige landbouw. Deze vorm van duurzame landbouw heeft op veel vlakken een positieve impact, zoals minder stikstofuitstoot, meer biodiversiteit, schoner water, gezondere bodems, en meer dierenwelzijn.

Bron: LinkedIn Ministerie LNV

Publicatiedatum: