Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stemming over natuurherstelwet uitgesteld door gebrek aan steun

De lidstaten van de Europese Unie stemmen voorlopig nog niet over de Europese natuurherstelverordening. De stemming stond op de agenda van de vergadering van Europese ministers van Milieu op maandag 25 maart, maar Belgiƫ heeft als de huidige voorzitter van de Raad besloten tot uitstel omdat er geen gekwalificeerde meerderheid voor blijkt. Het is nog niet bekend of en wanneer de lidstaten wel over de verordening gaan stemmen, schrijft NU.nl

In de Europese natuurherstelverordening zou worden vastgelegd dat de lidstaten binnen twee jaar een herstelplan voor natuurherstel moeten opstellen. In 2030 zou in 30% van de gebieden waar het slecht gaat met de natuur herstelmaatregelen moeten zijn genomen. Tien jaar later zou dat voor 60% van de gebieden gelden en in 2050 voor 90%.

Voor de goedkeuring van de verordening in de Europese Raad is een gekwalificeerde meerderheid van lidstaten nodig die het voorstel steunen. Het moet om minstens 15 van de 27 lidstaten van de Europese Unie gaan, die samen 65% of meer van de bevolking in de Europese Unie vertegenwoordigen. Lees hier het volledige artikel.

Publicatiedatum: