Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het idee begon steeds meer te kriebelen"

Nieuwe eigenaresse voor De Bionier op Terschelling

Tholen - Isa Welten is de nieuwe eigenaresse van De Bionier op Terschelling. Sanna Copini nam op zaterdag 2 maart afscheid en de winkel is daarna een poosje dicht geweest, wat Isa de gelegenheid gaf om zich verder voor te bereiden op haar nieuwe avontuur. Vanaf vandaag is de winkel weer volledig open.

Isa woont al haar hele leven op Terschelling, is geboren in een horecagezin en beschikt daardoor over de nodige werkervaring in de horeca. "Ik ben gestart in de bediening en later overgestapt naar de keuken, waar mijn interesse in eten, koken, voeding, en meer begon. Ik heb een opleiding tot zelfstandig werkend kok gevolgd en afgerond, en ben daarna blijven verdiepen in koken, inclusief het afronden van een cursus vegan patisserie. Ik ben van plan mezelf te blijven verbeteren en ontwikkelen op het gebied van voeding."

Haar familie wees Isa op het feit dat De Bionier al een tijdje te koop stond en vroeg zich af of dit niet iets voor haar zou zijn. "Hoewel het een spannende stap is om iets voor jezelf te beginnen, vooral een winkel waar ik nog geen ervaring mee had, begon het idee steeds meer te kriebelen. Toen ik de beslissing nam om ervoor te gaan, is alles erg snel gegaan. Ik kijk er erg naar uit om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Het zal even wennen zijn, maar ik hoop jullie uiteindelijk net zo goed te kunnen helpen als Sanna en Japke dat deden. Gelukkig blijft Japke een vertrouwd gezicht in de winkel, en ik ben erg blij dat zij dit avontuur met mij wil aangaan."

Eind 2022 heeft Sanna besloten om De Bionier in de verkoop te zetten. Ze gaf toen al aan dat de winkel goed loopt en veel vaste klanten heeft. De winkel beweegt mee met de drukte van het seizoen en dat is terug te zien in het klantenbestand. Tot de vaste klanten behoren heel veel eilanders, maar ook een grote groep mensen die een huisje hebben op Terschelling. En je hebt de badgasten die een aantal keer per jaar komen. Ook de toeristen weten de winkel zeker te vinden.

Voor meer informatie:
Isa Welten
De Bionier
Burgemeester Reedekerstraat 8
8881 CA West-Terschelling
0562 445001
info@debionier.nl
www.debionier.nl