Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Caring Farmers teleurgesteld over stemming tegen plannen voor natuurlijk gedrag veedieren

Er verandert de komende tijd weinig in de regels voor het houden van dieren. Het in 2021 aangenomen voorstel om dieren alleen nog op een manier te houden dat ze hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen, gaat niet door, meldt de NOS. De Tweede Kamer heeft besloten dat de doelstellingen worden afgezwakt of uitgesteld.

Caring Farmers is daar teleurgesteld over. De politiek legt veel verantwoordelijkheid voor de invulling van de Wet neer bij het Convenant Dierwaardige Veehouderij. Caring Farmers zit daar aan tafel en blijft zich inzetten voor versnelling, voor dierwaardigheid en een goede positie voor koploperboeren.

De Tweede Kamer stemde ook in met een Autoriteit Dierwaardigheid, die net als de Autoriteit Diergeneesmiddelen, de voortgang bij boeren, de overheid en de markt gaat bewaken. Ook bepaalde de Tweede Kamer dat er geld wordt vrijgemaakt voor de transitie. De belangenorganisatie schreef een Koplopersplan om in 2030 10% van de markt dierwaardig te bedienen. Caring Farmers liet eerder een Maatschappelijke Kosten en Baten Analyse maken door Ethical Growth.

Bron: Caring Farmers & NOS

Publicatiedatum: