Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Kwetsbaarste natuur kan niet langer meer wachten'

Greenpeace start kort geding vanwege stikstofbeleid

Greenpeace Nederland heeft besloten om een kort geding te starten tegen de Staat vanwege het stikstofbeleid. 'De stikstofaanpak van de overheid levert amper iets op. En omdat veel natuur nog gevoeliger voor stikstof blijkt te zijn, is de opgave nóg groter geworden. Die urgentie maakt dat Greenpeace het eindvonnis van de in juli 2023 gestarte bodemprocedure niet kunnen afwachten. Als de overheid pas na het eindvonnis van de rechtbank in actie komt, is dat voor de meest kwetsbare natuur te laat. Daarom start Greenpeace Nederland óók een kort geding om de meest kwetsbare natuur voor 2025 te redden', zo meldt Greenpeace.

De organisatie geeft aan dat dit rechtszaken zijn die ze niet hadden willen starten, maar dat Greenpeace geen andere mogelijkheid ziet omdat de overheid niet met maatregelen komt die de meest kwetsbare natuur wél kunnen redden. Het gaat demissionair minister Van der Wal zelfs niet lukken het wettelijke doel van 2025 te halen. De oplossing is volgens Greenpeace een omslag naar ecologische landbouw. 'We hebben boeren én gezonde natuur keihard nodig om ook in de toekomst onze voedselzekerheid veilig te stellen. De enige integrale oplossing is een eerlijke en rechtvaardige omslag naar ecologische landbouw met minder veedieren.'

Klik hier voor het volledige bericht.

Publicatiedatum: