Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inspirerende verhalen uit de wereldwijde biologische beweging

Eerste editie boek Humans of Organic gepresenteerd

Tholen - Tijdens de Biofach is de eerste editie van het 'Humans of Organic'-boek gepresenteerd. "Hiervoor kregen we oprechte waardering van partners uit de sector en andere mensen die biologisch een warm hart toedragen. De lancering en de vier beursdagen in Neurenberg waren echt bijzonder, met bezoekers die oprechte reacties uitten op de verhalen van veerkracht, traditie en duurzaamheid binnen de biologische beweging", vertelt Rohan Grover, directeur van Nature Bio Foods en initiatiefnemer van de Humans of Organic beweging.Rohan omschrijft 'Humans of Organic' als een wereldwijde gemeenschap die gelijkgestemde individuen verenigt en unieke, inspirerende en herkenbare verhalen uit de biologische wereld deelt. "Een jaar geleden begon Nature Bio Foods aan een opmerkelijke reis door de uitgestrekte landschappen van India en Afrika om de verhalen te documenteren van degenen die betrokken zijn bij de biologische beweging. Wat begon als een bescheiden poging om licht te werpen op het leven van biologische boeren en enthousiastelingen is uitgegroeid tot een wereldwijde gemeenschap via het initiatief 'Humans of Organic'."

Het doel van Humans of Organic is om niet alleen de agrarische aspecten vast te leggen, maar ook de essentie van menselijke ervaringen. Het initiatief wil verhalen laten zien van veerkracht, traditie en toewijding aan een duurzame toekomst. Het gaat verder dan landbouw en duikt in het leven van individuen die tegenslagen hebben overwonnen om bij te dragen aan de biologische beweging.

Uit de ontmoetingen is een meeslepend verhaal ontstaan, geeft Rohan aan. "Alle verhalen zijn nu gebundeld in een boek. De bedoeling van het boek 'Humans of Organic' was simpel: mensen binnen de biologische gemeenschap verbinden met een krachtige boodschap - 'Je bent niet alleen'. Het dient als een getuigenis van de gedeelde ervaringen van vreugde, pijn en het nastreven van een gemeenschappelijk doel."

Wat begon als een middel om de stemlozen een stem te geven, is uitgegroeid tot een wereldwijde beweging. "Humans of Organic heeft grenzen overschreden, oceanen overgestoken en honderden kilometers afgelegd. Het is een platform geworden dat de verhalen van individuen definieert en, op zijn beurt, het collectieve verhaal van de biologische beweging op een wereldwijde schaal."

Rohan bij de presentatie van het boek, na de eerste Biofach-dag in februari.

Humans of Organic is volgens Rohan veranderd in een gemeenschap die unieke, inspirerende en herkenbare verhalen uit de biologische wereld deelt. "Het initiatief is uitgegroeid tot een netwerk van boeren, productiemedewerkers, landbouwkundigen, kwaliteitsteams en nog veel meer. Het is een bewijs geworden van de kracht en eenheid binnen de biologische gemeenschap."

Humans of Organic gebruikt verschillende media om deze verhalen over te brengen. Sociale mediaplatforms zoals Instagram, YouTube en LinkedIn dienen als kanalen om rauwe en authentieke momenten van de waarheid te delen. Door middel van interviews geeft het initiatief een verslag uit de eerste hand van de uitdagingen van degenen die verantwoordelijk zijn voor het voeden van de wereld met authentiek biologisch voedsel. Daarnaast legt een fotoblog momenten vast, als een visuele memoires van onvertelde verhalen achter de schermen van biologische boeren.

Humans of Organic weeft de buitengewone verhalen van gewone mensen die zich inzetten voor de biologische beweging. "Door middel van verhalen, interviews en fotoblogs blijft het initiatief verbindingen stimuleren en een gemeenschap opbouwen die geografische grenzen overstijgt. Humans of Organic zal door de kracht van verhalen mensen samenbrengen en de wereldwijde biologische beweging vooruit helpen."

Voor meer informatie:
Humans of Organic
info@humansoforganic.com
www.humansoforganic.com