Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
start-event op 14 maart

Biologische Sierteelt Nederland opgericht

Op 5 maart is Biologische Sierteelt Nederland opgericht. Sinds december is gewerkt aan de oprichting. De aanleiding voor oprichting van de vereniging is brandbrief aan de overheid. Oprichting van de vereniging is het eerste resultaat daarna.

De brandbrief is vanuit de brede sierteelt en verschillende maatschappelijke organisaties gestuurd. De boodschap "Boost de biologische sierteelt" heeft volgens de partijen laten zien dat samenwerking loont voor invloed op het beleid: 100% vrijstelling van certificeringskosten voor kleine biologische (sierteelt)bedrijven. Daarnaast laat het groeiend aantal biologische snijbloementelers op de Biobeurs, met de serieuze belangstelling van grote marktpartijen, zien dat er veel kansen liggen voor de biologische sierteelt. Bovendien heeft de overheid een duidelijke ambitie voor de biologische productie in Nederland. Zo komen verschillende positieve ontwikkelingen samen en lijken alle seinen op groen te staan.

Doel
Doel van de biologische sierteeltvereniging is om elkaar laagdrempelig te vinden en te versterken om zo een eigen en onafhankelijk geluid te laten horen. In de praktijk zal de vereniging zich inzetten voor de gezamenlijke belangenbehartiging (overheid, grote marktpartijen, onderwijs) en als aanspreekpunt, naast bijvoorbeeld kennisuitwisseling, ontmoeting, logistiek en promotie binnen de verschillende teelten (snijbloemen, bloembollen, vaste planten, et cetera). Om de vindbaarheid en afzet vooruit te helpen staan de huidige biologische siertelers in Nederland vermeld op de website van Biologische Sierteelt Nederland.

Activiteiten
De vereniging gaat van start gaan met twee activiteiten per jaar. Een winterbijeenkomst met een algemene ledenvergadering; kennisuitwisseling en ruimte voor ontmoeting. In het seizoen een excursie vanuit de verschillende sectoren (snijbloemen, bloembollen, vaste planten), waarbij de andere sectoren natuurlijk ook welkom zijn.

Start-event 14 maart
Afgelopen maanden is gewerkt aan het start-event op 14 maart. Er is gelegenheid om elkaar te ontmoeten en er wordt nagedacht hoe de vereniging de sector vooruit kan helpen. Daarnaast is er een spreker uitgenodigd die vertelt over een gezond bodemleven. Biologische siertelers of siertelers zijn uitgenodigd.

Aanmelden voor het startevent kan via info@biologischesierteelt.nl en biologischesierteelt@gmail.com.

Voor meer informatie:
Marten Lageschaar
Biologische Sierteelt Nederland
06 23041149
biologischesierteelt@gmail.com
www.biologischesierteelt.nl

Publicatiedatum: