Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europees Parlement neemt Natuurherstelwet aan

Het Europees Parlement in Straatsburg heeft ingestemd met het voorstel voor de Natuurherstelwet. Daarmee lijkt er een eind te komen aan een van de langste en zwaarbevochten plannen in de Europese Unie, zo schrijft NOS. LTO heeft sinds de aankondiging van het voorstel aangegeven voor natuurherstel te zijn, maar niet op deze manier, die leidt tot vergaande juridificering van de opgaven die het platteland nog verder onder druk zetten.

"LTO vindt het zeer zorgelijk dat er weer een Europese verordening is aangenomen, waarvan de uitwerking voor Nederland nog onduidelijk is. Er wordt momenteel nota bene een impactanalyse uitgevoerd door de minister van Natuur & Stikstof over de gevolgen van de Natuurherstelwet voor Nederland – maar de conclusies hiervan zijn niet voorafgaand aan de stemmingen gedeeld met Europarlementariërs en Kamerleden.

Als gevolg daarvan zullen de consequenties en beperkingen van deze wet voor de Nederlandse landbouw, en de rest van Nederland, pas later in de praktijk duidelijk worden: wanneer de verplichtingen waar Nederland zich nu aan committeert allerlei maatschappelijke activiteiten in Nederland verder op slot zetten. Dit is wat LTO betreft niet te verenigen met de bestaande doelen voor de verduurzaming van de landbouw en de noodzaak voor perspectief voor boeren en tuinders. De Europese Raad van Ministers stemt binnenkort ook nog over het voorstel. Daarna is het voorstel definitief. Alhoewel het definitieve voorstel meer ruimte biedt voor boeren en tuinders, overheersen de zorgen over de juridische onduidelijkheid."

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: