Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vanaf 19 maart 2024 aangepaste werkwijze voor export van bio-partijen naar de VS

Let op exporteurs: vanaf 19 maart is de werkwijze voor export van bio-partijen naar de Verenigde Staten aangepast. Vanaf die datum is export van biologische levensmiddelen naar de Verenigde Staten alleen mogelijk met een begeleidend transactiecertificaat dat geregistreerd staat in de Organic Integrity Database van de USDA. Per zending is een vernieuwd transactiecertificaat nodig om de bio-status van de zending aan te tonen. De exporterende bedrijven en de transactiecertificaten zullen door Skal worden geregistreerd in de Organic Integrity Database van USDA NOP. Transactiecertificaten worden nog steeds aangevraagd bij Skal via Mijn.Skal.nl, maar worden vanaf 19 maart uitgegeven via de Organic Integrity Database.

Achtergrond bij deze nieuwe werkwijze
De USDA (United States Department of Agriculture) heeft de Amerikaanse bio- regelgeving (het National Organic Program: NOP) aangescherpt om de voortdurende groei van de biologische markt te ondersteunen en het toezicht op cruciale schakels in de biologische toeleveringsketens te verbeteren. Eén van de genomen maatregelen is het vereisen van een NOP Import Certificaat voor alle biologische zendingen. Deze moeten door de exporteur worden aangevraagd bij de controle-instantie, die deze invoert in de Organic Integrity Database. In Nederland is de controle-instantie Skal. Skal beoordeelt de aanvraag van het exportcertificaat en registreert het transactiecertificaat in de Organic Integrity Database. Het transactiecertificaat wordt uitgegeven door de USDA NOP.

Meer over deze aanscherping van de Amerikaanse bio-regelgeving 'Strenghtening Organic Enforcement Final Rule' is te vinden op de website van de USDA.

Bron: Skal

Publicatiedatum: