Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
50 miljoen euro voor biologische landbouw

Begroting van ministerie van LNV voor 2024 goedgekeurd

De Tweede Kamer heeft donderdag 15 februari ingestemd met de begroting over 2024 van het ministerie van LNV. In de begroting, die voor dit jaar 2,86 miljard bedraagt, zit een bedrag van 50 miljoen euro dat speciaal voor de biologische landbouw gereserveerd is.

Er is ook goedkeuring gegeven aan het voorstel van minister Van der Wal voor Natuur en Stikstof om 1,28 miljard euro extra vrij te maken voor maatregelen van de provincies in het kader van gebiedsprocessen die dit jaar nog in gang kunnen worden gezet. Daarnaast betekent het dat de lopende vrijwillige beëindigingsregeling Lbv-plus van de aanpak piekbelasting kan worden verlengd tot eind dit jaar en dat de budgetten voor de beëindigingsregelingen Lbv en Lbv-plus met 1,45 miljard euro omhoog gaan.

Klik hier voor de memorie van toelichting bij de vaststelling van de begrotingsstaten van het ministerie van LNV en het Diergezondheidsfonds voor het jaar 2024.

Publicatiedatum: