Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK : loongroei en economische zorgen naast nieuwe grenscontroles

Recente gegevens wijzen uit dat de lonen in het VK stijgen, wat mogelijk de levensstandaard verhoogt, maar de Bank of England maakt zich zorgen. Ondanks stabiele inflatiecijfers wordt er gespeculeerd over de economische recessie in het VK aan het einde van vorig jaar. Het Office for National Statistics meldt een aanhoudende inflatie van 4% tot in januari, waarbij er benadrukt wordt hoe moeilijk het is om het inflatiedoel van 2% te halen om de financiële lasten voor gezinnen te verlichten en mogelijk de rentetarieven te verlagen.

De aankomende grenscontroles vormen extra economische uitdagingen, zoals opgemerkt door Nigel Jenney van het Fresh Produce Consortium. Jenney benadrukt de ernstige financiële gevolgen voor zowel bedrijven als consumenten, vooral voor de bloemen- en plantensector. "Nu de nieuwe grenscontroles binnenkort worden uitgerold, is de financiële impact duidelijk voor zowel bedrijven als consumenten," merkte Jenney op.

Jenney bekritiseert de "zeer bureaucratische en dure" grenscontroles van de overheid en stelt efficiëntere alternatieven voor, zoals officiële inspecties ter plaatse door goedgekeurde bedrijven. Jenney noemde ook een financiële last van €233 miljoen, in wezen een door de overheid opgelegde belasting, om deze nieuwe maatregelen te beheren.

Bron: fpcfreshtalkdaily.co.uk

Publicatiedatum: