Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
EKO-tellingen supermarkten 2024

"Sinds 2017 stilstand in aanbod verse biologische producten"

PAN-NL heeft ook dit jaar in de vijf grootste supermarkten van Nederland (AH, ALDI, Jumbo, Lidl en Plus/Coop) het aantal verse biologische producten aan aardappelen, groenten en fruit (AGF) in de schappen geteld en de resultaten met de tellingen van voorafgaande jaren vergeleken. De organisatie wil hiermee de supermarkten stimuleren hun assortiment biologische producten te verbreden en de doelstelling van 15% biologisch landbouwareaal in 2030 in Nederland te realiseren, zo melden ze.

Geen vers biologisch groenten en fruit bij Aldi; Albert Heijn koploper
In het aanbod van verse AGF zijn bij ALDI gemiddeld 0,6 biologisch product (aardappelen) aangetroffen. In 2017 had ALDI bij een vergelijkbare steekproef van Greenpeace nog 11 biologische producten in het assortiment. Albert Heijn met gemiddeld 45 biologische producten was en blijft koploper.

Sinds 2017 stilstand in aanbod verse biologische producten
Het gemiddeld aanbod van verse biologische producten van de vijf grootste supermarkten in Nederland bedraagt op basis van deze beperkte steekproef 2024 24,4 en ligt ten opzichte van 2017 nog op hetzelfde niveau (24,2).

Het huidige marktaandeel van alle biologische producten in de supermarkten blijft steken op ongeveer 3,3% en het percentage biologische landbouwareaal in Nederland is nu 4,3%.

Bron: PAN

Publicatiedatum: