Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
30 maart: 'Verbinding geeft veerkracht'

Na vier jaar weer een Noordelijke Zadenmarkt

Na een onderbreking van vier jaar is het zover: de Noordelijke Zadenmarkt 2024. Voor deze zevende editie verwelkomen het Noordelijk Zadennetwerk, Stichting Groninger Voedseltuinen, de Natuur en Milieufederatie Groningen en Terra liefhebbers van (eetbare) tuinen op zaterdag 30 maart voor een zadenmarkt in en rondom de kenniswerkplaats van Terra ‘De Pionier’ op het Terra SuikerTerrein in Groningen.

Verbinding geeft veerkracht
Het thema voor deze editie voor de zadenmarkt is 'verbinding geeft veerkracht'. "Een actueel en belangrijk thema. Op allerlei vlakken zien we dat verbindingen, samenwerking en netwerken oplossingen bieden voor vraagstukken van deze tijd. Of het nu gaat over verbindingen tussen mensen of in de bodem: als de verbinding verloren gaat, ontstaat er kwetsbaarheid en verlies. Of het nu gaat om plantengemeenschappen of gemeenschappen van boeren, verwerkers en consumenten: verbinding geeft veerkracht, in de natuur en tussen mensen. En dat is wat we nodig hebben in deze tijd van grote veranderingen."

Pionieren
Het Terra SuikerTerrein is een kenniswerkplaats voor de brede groene sector en onderdeel van het groene opleidingscentrum Terra. Het onderwijs op het Terra SuikerTerrein vindt zoveel mogelijk in de buitenlucht plaats: met de handen in de grond of de voeten in de modder. "Maar soms is het fijn om een plek binnen te hebben. Daarvoor is ‘De Pionier’ op het terrein. Dit markante gebouw en de avontuurlijke buitenruimte bieden een perfecte plek aan de talloze kramen en diverse workshops tijdens de Noordelijke Zadenmarkt."

Programma
De organisatoren werken op dit moment hard aan de programmering. Naast een breed palet aan standhouders met ecologische en lokale zaden, kunnen bezoekers rekenen op enkele workshops voor jong en oud, inspirerende lezingen, een paneldiscussie en lekker eten en drinken.

Praktische informatie
De markt is van 11.00 uur tot 16.00 uur. Fietsers kunnen op en nabij het terrein parkeren. Wie met de auto komt kan gratis parkeren aan de Suikerlaan. Hiervandaan is het nog tien minuten lopen naar het Terra SuikerTerrein.

De Noordelijke Zadenmarkt wordt georganiseerd door Het Noordelijk Zadennetwerk (NZN), Stichting Groninger Voedseltuinen, Terra en de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG).

Bron: Noordelijk Zadennetwerk

Publicatiedatum: