Tholen - Achter de AGF-prijzen in het supermarktschap verbergt zich een complexe wereld van prijsvorming. Komende weken volgen we de prijsontwikkeling van vijf AGF-producten: avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen en komkommers. Hoe verschillen de prijzen van deze producten bij verschillende supermarktketens?

Klik hier voor een vergroting

Dirk blijft onder de online aanbieders van avocado een stuk goedkoper dan de anderen. De avocado ligt al weken achtereen op 0,99 euro per stuk. Bij zowel Hoogvliet, Plus, Dirk en AH is de avocado deze week in de aanbieding, alleen Hoogvliet weet de bodemprijs van Dirk te evenaren, zelfs met eetrijpe avocado's.

Klik hier voor een vergroting

Bloemkool gaat deze week in de aanbieding bij Albert Heijn waardoor deze onder de prijs van Dirk uitkomt. Hoogvliet biedt bloemkool 10 cent goedkoper aan als Plus, Jumbo en Dekamarkt waar de bloemkool al weken 2,99 kost. Dirk houdt de prijs stabiel op 2,49 euro houdt. Opvallend is dat biologische bloemkool volgens supermarktscanner.nl bij veel supermarkten ook 2,99 kost.

Klik hier voor een vergroting

Ook een forse beweging in de prijs voor Galia meloen bij Plus die de prijs met 0,75 eurocent verlaagde naar 2,00 euro. Nog niet in deze cijfers maar wel al op supermarktscanner.nl is te zien dat Albert Heijn deze week Galia in de aanbieding heeft voor 1,99 euro. Ook Vomar is hier online actief en zet de prijs van Galia meloen net als Dirk op 2,49 euro

Klik hier voor een vergroting

In handsinaasappelen is er ten opzichte van vorig week geen verschil gemaakt. De appeltjes van oranje zijn behoorlijk prijsvast.

Klik hier voor een vergroting

Dat geldt ook voor komkommer, zeker bij Dirk waar je vanaf eind december terecht kunt voor 0,89 cent per komkommer. De andere supermarkten hebben unaniem de prijs gesteld op 1,05 euro per stuk.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, Dekamarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado’s met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.