Franse bio-organisaties sluiten zich aan bij de Spaanse beroepsvereniging voor biologische productie Ecovalia in haar veroordeling van de uitspraken van de voormalige Franse minister Ségolène Royal over Spaanse biologische producten.

IFOAM France, FNAB (Fédération Nationale d’Agriculture Biologique), Synabio, Groupe Ecocert en Interbio Nouvelle Aquitanie stellen, net zoals Álvaro Barrera, voorzitter van Ecovalia, eerder al had gedaan, dat de productie- en verwerkingsnormen van biologische producten strikt worden gecontroleerd volgens de Europese regelgeving in alle 27 lidstaten, zodat zowel de Franse als de Spaanse biologische producenten onderworpen zijn aan dezelfde controlestandaarden.

De Franse biologische organisaties die de nota hebben ondertekend betreuren "deze objectief valse en lasterlijke publieke uitspraken over de biologische sector". Ze steunen de Spaanse bio-organisaties, en met name Ecovalia, die juridische stappen willen ondernemen in reactie op dit soort beschuldigingen.

"Bovendien produceren Franse biologische producenten volgens cijfers van Agence Bio vandaag de dag 80% van de biologische producten die in Frankrijk worden geconsumeerd en willen ze, net als de Spaanse collega's, dit deugdzame productie- en verwerkingsmodel blijven ontwikkelen op hun grondgebied en op Europees niveau", zo laten de Franse organisaties weten.

Voor meer informatie:
Ecovalia
www.ecovalia.org