Ravi R. Prasad is de nieuwe uitvoerend directeur van IFOAM - Organics International. Hij is sinds 19 januari 2024 in functie en zal werkzaam zijn op het hoofdkantoor in het Duitse Bonn.

Ravi heeft een indrukwekkende carrière van tientallen jaren, met een succesvolle staat van dienst en uitgebreide ervaring in wereldwijd beleid, belangenbehartiging, communicatie, fondsenwerving en strategische planning. Bovendien heeft hij in verschillende landen over de hele wereld gewerkt voor verschillende internationale organisaties, waaronder Oxfam, het International Press Institute, Unicef, ActionAid International en Transparency International.

Het bestuur van IFOAM - Organics International. Ravi staat op tweede rij geheel rechts. © Ravi Prasad

"Ik vind het geweldig om me aan te sluiten bij IFOAM - Organics International en in deze nieuwe rol nauw samen te werken met de biologische gemeenschap. Met de enorme kennis en expertise die binnen het netwerk beschikbaar is, denk ik dat we samen een nieuw pad naar vooruitgang kunnen uitstippelen, verwachtingen kunnen overtreffen en onze wereldwijde biologische beweging kunnen versterken om duurzame groei te bereiken. Ik kijk uit naar deze ervaring."

Ravi volgt Marco Schlüter op, die sinds augustus 2022 op parttime basis de functie van interim uitvoerend directeur vervulde. Tijdens zijn termijn heeft Marco met succes het strategieproces geleid, nieuwe partnerschappen opgezet en het team efficiënt geleid om verschillende projecten te voltooien. Zijn invloedrijke leiderschap heeft een basis gelegd, met meer prestaties die in de komende weken bekend zullen worden gemaakt, en biedt een sterke overgang voor Ravi om op voort te bouwen.

Speciale dank ook aan Naturland voor het feit dat Marco zijn werk als hoofd strategie en internationale zaken daar kon voortzetten terwijl hij het team bij IFOAM - Organics International leidde.

Karen Mapusua, voorzitter van IFOAM - Organics International, sprak haar waardering uit voor de inspanningen van Marco in de afgelopen maanden: "Marco stapte in op een moeilijk moment en leidde de organisatie naar de huidige staat van gereedheid voor groei. Door zijn leiderschap heeft IFOAM - Organics International haar bereik vergroot en haar structuur en netwerk versterkt. We zijn verheugd en enthousiast om Ravi te verwelkomen in het team en de biologische gemeenschap. We kijken uit naar de samenwerking met hem en zijn optimistisch over de mogelijkheden die we hebben om de biologische beweging vooruit te helpen en de sector samen te versterken. Ravi is de juiste persoon op het juiste moment."

"Met Ravi's ervaring in het leiden van verschillende teams en regionale organen, het aansturen van beleid en belangenbehartiging, het beheren van campagnes en het opbouwen van partnerschappen met belanghebbenden zoals beleidsmakers, media, VN-agentschappen, het IMF en de Wereldbank, geloven we dat hij in staat zal zijn om het team succesvol te leiden, samenwerking tussen sectoren en regio's te bevorderen en partnerschappen te versterken."

"Eén van Ravi's belangrijkste doelstellingen is het promoten van de nieuwe strategie van IFOAM - Organics International om het beleid voor biologische landbouw en voedselsystemen wereldwijd uit te breiden en verder te ontwikkelen. De strategie, ontwikkeld met de steun van verschillende experts in de biologische sector, is onlangs goedgekeurd door de World Board om leden en bondgenoten te verenigen, nieuwe partnerschappen op te bouwen, een wereldwijde agenda op te stellen en de biologische beweging in staat te stellen om wereldwijd veranderingen teweeg te brengen."

Marco Schlüter zal zijn rol als bestuurslid van IFOAM voortzetten. Marco: "Ik ben blij dat ik IFOAM kon helpen in een moeilijke tijd en ik wil graag het uitzonderlijke team bedanken dat veerkrachtig diverse uitdagingen aanging, het wereldbestuur dat steunde waar nodig en de regionale organen en donoren die bijdroegen met flexibiliteit en het vinden van nieuwe financieringsmogelijkheden. Ik wens Ravi veel succes bij het opbouwen van IFOAM."

Voor meer informatie: www.ifoam.bio