In augustus start Aeres Velp met een nieuwe opleiding; Niveau 3 Biologische teelt! Het docententeam is trots dat ze in nauwe samenwerking met diverse biologische bedrijven opnieuw de opleiding teelt kan gaan aanbieden maar nu de brede biologische variant gericht op onder meer de teelt van planten, bloemen, groenten en fruit.

In de flyer staat de volgende omschrijving van de opleiding:

Het biologisch bedrijfsleven zit te springen om goed opgeleide mensen op het gebied van biologische teelt. Biologische zaadbedrijven, bio-akkerbouwbedrijven, kwekerijen maar ook kleinere tuinbouwbedrijven hebben volop werk en zoeken hiervoor goede mbo'ers. Daarom start Aeres MBO Velp vanaf augustus 2024
de 3-jarige nieuwe mbo niveau 3 opleiding; Vakbekwaam medewerker biologische akkerbouw en teelt (eerste jaar voltijds (BOL), tweede en
derde leerjaar ook deeltijd (BBL).

We leiden je samen met biologische telers uit de regio op tot vakbekwaam medewerker in de biologische teelt. In de opleiding staat de praktijk centraal: vraagstukken van biologische ondernemers vormen de basis waaraan de theorie wordt gekoppeld.

In het eerste jaar ben je drie dagen op school. De vierde dag ga je naar biologische bedrijven, waar de ondernemer je vertelt over het thema van de dag. Op de vijfde dag loop je stage.

In het eerste jaar komen alle vormen van biologische teelt aan bod: akkerbouw, vollegrondsgroente, tuinbouw, fruitteelt, sierteelt en zaadteelt. Na het eerste jaar kun je kiezen in wat voor soort bedrijf je je verder wilt verdiepen.

Droom jij over het werken op een biologisch bedrijf, groot of klein? Dan is deze opleiding iets voor jou. Of je zelf afkomstig bent van een (biologisch) akkerbouwbedrijf of juist niet: dat maakt niet uit. De opleiding is voor iedereen geschikt, jong en oud.

Maak tijdens de open dagen kennis met de Velpse mbo-opleidingen, met docenten en studenten die je informatie geven over hoe een schooldag er in Velp uit ziet. De bezoekers krijgen goed inzicht in de manier waarop je het vak gaat leren. Natuurlijk krijgt de student in de opleiding een goede theoretische basis, maar de praktijk staat centraal. Dat doen we op school maar vooral ook via stages en praktijkopdrachten bij de bedrijven. Tijdens de open dagen zullen studenten die een minionderneming hebben opgezet vertellen over hoe ze het ondernemerschap ervaren.

Aeres MBO in Velp staat binnen de bedrijfstak bekend als één van de beste opleidingen in Nederland voor Hovenier en Bloemstylist. Aeres Velp doet elk jaar weer mee met de vakwedstrijden (Skills Heroes) die door de bedrijfstak georganiseerd worden. Op Nederlands en Europees niveau doet de school het goed. Onlangs nog hebben studenten van Aeres een bronzen Europese medaille voor het hoveniersvak gewonnen. Ook in 2024 staat weer een Aeres team zowel voor de hoveniersopleiding als de bloemstylist opleiding in de landelijke finale.

Open dagen: vrijdag 26 januari 2024 van 18-20 uur en zaterdag 27 januari 2024 van 10-13 uur.

Voor meer informatie:
Aeres MBO Velp
Pinkenbergseweg 5f
6881 BA Velp
088 0205200
mbo.velp@aeres.nl
www.aeresmbo.nl