"Ik ga voor biologisch en Ekoplaza heeft het mooiste biologisch", antwoord Suzanne Jungst zonder aarzelen, als je haar vraagt waarom zij al 15 jaar Ekoplaza-klant is, zo meldt de supermarktketen. Suzanne woont met haar man en twee kinderen (14 en 12) in Bussum. "Vlak voor ik zwanger raakte besefte ik hoeveel gif er in onze leefomgeving rondgaat. Dat komt uiteindelijk ook in ons lichaam. Mijn aanvankelijke opleiding is Chinese geneeskunde, dus ik heb een holistisch wereldbeeld en kies heel bewust wat ik eet. Natuurlijk speelden ook de kinderen daarbij een rol. Ik dacht: Jeetje, wat stop ik in die mooie wezentjes!"

Sluipsuikers
"Mijn keuze voor Ekoplaza gaat niet alleen om gifvrij maar om het hele pakket. Dus ook duurzaamheid en vermindering van je voetafdruk. Mijn favorieten? De noten van Wisselwaar, verpakt in een statiegeldpot in plaats van plastic, de Demeter-eieren van GroenGilde en de Kefir Hangop van Rauw Power. Ik geloof dat voeding je medicijn is en dat de natuur alle antwoorden heeft. Voeding kan een make or break zijn voor je gezondheid. Bij Ekoplaza heb ik nog nooit een product betrapt op enge E-nummers en er zitten zelden 'sluipsuikers' in hun producten. Bij andere supermarkten zit werkelijk overal suiker in, zelfs in zoute voeding."

Balans
Hiermee belandt leefstijlcoach Suzanne o haar eigen werkterrein: "Ik help mensen met cravings en hun suikerverslaving of met insulineresistentie. Als je bloedsuikerspiegel te lang uit balans is, kun je allerlei vervelende aandoeningen krijgen. Die bloedsuikerspiegel zie je niet, maar die bepaalt wel hoe jij je over een paar uur voelt. Die bepaalt je slaap, je energie, humeur en gewicht, je hormoonhuishouding.. dat is veelomvattend."

Het hoeft van Suzanne echt absoluut niet suikervrij: "Met kleine handigheidjes is er al heel veel te winnen. Ik adviseer mijn cliƫnten niet meer dan drie keer per dag te eten. Dat geeft meer energie en minder inkakkers tussendoor."

Suzanne helpt haar cliƫnten met eigen recepten en ook haar gezin verrast ze regelmatig met bijzondere gerechten. "Ik streef er altijd naar om veel groenten in een gerecht te verwerken. Dan heb je geen koolhydraatrijke pasta meer nodig. Dat is beter voor de balans in je bloedsuikerspiegel. Voldoende eiwitten zijn belangrijk voor een verzadigd gevoel en onmisbaar als bouwstof voor je lichaam."

Bron: Ekoplaza