Als er ijs ligt ga je schaatsen: een gevleugelde uitdrukking in Nederland. De studenten van biologisch-dynamische landbouwschool Warmonderhof in Dronten gingen een stapje verder: als je wilt schaatsen, maak je zelf je ijs! Ze bleven er vannacht de hele nacht voor wakker. Vanochtend half zeven stapten de eerste studenten op de schaats.

Warmonderhof is een landbouw-mbo in Dronten waar studenten wonen, werken en leren op een landbouwbedrijf van 85 hectare. Dus de studentenwoningen staan letterlijk naast het kavelpad. Het zicht op die mooie, lange baan bracht hen op een idee.

In shifts hebben ze er aan gewerkt. De studenten reden de giertank vol water naar het kavelpad en sproeiden in het donker, vechtend tegen de slaap, laagje voor laagje een ijsbaan tevoorschijn. Vanochtend om half zeven begon de ijspret. De eerste studenten waagden hun slagen op de ijsvloer, en dat ging fantastisch! Ze zijn trots, ijsplezier is iets wat we in Nederland de laatste jaren flink moeten ontberen. Maar gemeenschapszin en doorzettingsvermogen kunnen bergen verzetten. Dat wordt vandaag op Warmonderhof weer zonneklaar. We hopen dat het nog even blijft vriezen, want dan kunnen we de hele dag nog zwieren en draaien op het kavelpad. De leukste school van Nederland!

Voor meer informatie: www.warmonderhof.nl