Suzanne van Straaten en Liedewij Loorbach van Sprinklr zijn dinsdag 9 januari tijdens De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg gekroond tot Greenfluencer 2023. Zij ontvingen de trofee uit handen van redacteur Willemijn van Iersel van vakblad Stad+Groen en directeur Marc van Rosmalen van Koninklijke VHG.

Tijdens de uitreiking werden alle elf genomineerden door presentatoren Van Rosmalen en Van Iersel besproken en in het zonnetje gezet. De keuze voor elf nominaties is zeker geen toeval. Elf is het gekkengetal. Om verandering te creëren moet je immers een beetje gek zijn.

Suzanne van Straaten en Liedewij Loorbach werden dinsdag 9 januari tijdens De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg gekroond tot Greenfluencer 2023.

Winnaars
De dames van Sprinklr zetten zich al jaren met hart en ziel in voor biologisch gekweekte planten. Opmerkelijk is dat zij zelf niet uit de groene sector komen, maar na acht jaar ondernemen voelen ze zich inmiddels wel helemaal thuis in die wereld. Het winnen van de Greenfluencer Award voelt dan ook als een eer, aldus het duo.

Suzanne van Straaten zei tijdens de feestelijke onthulling: "Het voelt extra bijzonder voor ons om zo'n mooie award te winnen uit de sector. Onze missie om van biologisch plantgoed de norm te maken wordt hierdoor onwijs ondersteund, en dit helpt ons in onze strijd voor biodiversiteitsherstel en voor biologische kweek."

Liedewij voegde donderdagochtend nog toe: "Wij gaan de winst, het gasthoofdredacteurschap, natuurlijk gebruiken om meer mensen in de sector te enthousiasmeren voor biologische kweek! Het eerste belletje van een gangbare kweker die ook wel bio zou willen worde hebben we al gekregen dankzij deze uitverkiezing."

Greenfluencer
Wat is een Greenfluencer? Dat zijn mensen die actief vergroenen, anderen inspireren én dus invloed hebben. Dappere en innovatieve professionals die, met hun hoofd boven het groene maaiveld, verandering tot stand brengen. Dat is het kenmerk van een Greenfluencer. Uitgeverij NWST, bekend van groene vakbladen, presenteerde eind 2023 voor de vijfde maal elf dappere en innovatieve mannen en vrouwen uit de groene sector, van wetenschappers tot inspirerende burgerinitiatieven. De organisator van de verkiezing bekeek wie er voorop durfden te lopen bij de belangrijkste thema's en liet het stemmen vervolgens over aan de lezers.

Voor meer informatie:
Sprinklr
Displaystraat 19
1033 RZ Amsterdam
020 7852857
info@sprinklr.co
www.sprinklr.co