Retailer Spar heeft zich als strategisch doel gesteld om het assortiment biologische producten en producten uit de biologisch-dynamische tuinbouw uit te breiden. Met schorseneren, een gezonde lokale wintergroente, is het biologische assortiment in Oostenrijk nu nog diverser. De 'winterasperges', zoals ze ook wel worden genoemd, worden geleverd door Christian Stadler uit Morgentau, de 'biologische teler van het eerste uur'.

Spar betrekt al 30 jaar biologisch geteelde groenten van Christian Stadler en zijn biologische groententeeltbedrijf Morgentau in Hofkirchen. "Toen ik Morgentau Biogemüse in 1993 begon, waren biologische producten nog een absolute niche. We begonnen toen met biologische aardappelen, wortelen en uien. Ondanks de aanvankelijke scepsis ten opzichte van biologische tuinbouw, kocht Spar onze hoogwaardige producten al een jaar na de oprichting van ons bedrijf", vertelt Christian Stadler, algemeen directeur van Morgentau Biogemüse, over de begindagen van de biologische beweging in Oostenrijk.


Jakob Leitner, algemeen directeur van het Spar-centrum in Marchtrenk, en teler Christian Stadler, algemeen directeur van Morgentau Biogemüse, zijn verheugd over de opname van biologische schorseneren in het SPAR Natur*pur assortiment.

Uitbreiding van biologische producten
Spar heeft zich als strategisch doel gesteld om het assortiment biologische producten en producten uit de biologisch-dynamische tuinbouw te vergroten. In Oostenrijk worden ongeveer 3.600 biologische producten van alle merken aangeboden, waaronder ongeveer 1.600 biologische producten onder de merknamen van Spar. Spar Natur*pur, het biologische merk van Spar, is het best verkopende biologische merk in Oostenrijk.

"Lokale aanbieders hebben voorrang bij Spar! Meer dan 50% van de groenten en fruit bij Spar komt uit Oostenrijk. Ons biologische assortiment is de afgelopen decennia gestaag gegroeid en de laatste jaren bijzonder snel. Onze klanten waarderen de kwaliteit van onze biologische producten - en terecht. Met schorseneren hebben we weer een mooi lokaal biologisch product aan ons assortiment toegevoegd", zegt Leitner.

Krachtige groenten voor de winter
Deze winterharde wortelplant, die vroeger bekend stond als de "asperge van de armen", is nu een populaire en vooral zeer gezonde lokale wintergroente. Schorseneren worden terecht beschouwd als een powergroente omdat ze weinig calorieën bevatten, maar rijk zijn aan mineralen en vitaminen zoals vitamine E, kalium, calcium, magnesium en ijzer. Een ander kenmerk van schorseneren is het hoge vezelgehalte. Het koolhydraat inuline stimuleert en bevordert de spijsvertering op natuurlijke wijze.

Voor meer informatie:
https://www.spar.at/
https://morgentau.at/