De nieuwe Odin Foodcoop Podcast 'Waarom gentech niet thuishoort in bio' is een vervolg op de eerste special over toelating van nieuwe gen-technieken binnen Europa.

Marina de Smit, Merle Koomans van den Dries en Annemarie Kruize.

Het kan je niet ontgaan zijn; met een steeds groter wordende groep mensen uit de biologische sector wordt er al bijna een jaar gestreden om als bio-sector gentechvrij blijven en daarmee één van de waarden van het biologische en Demeter-keurmerk te behouden. In juni is er een petitie voor behoud van keuzevrijheid gestart die ruim 48.000 mensen getekend hebben en inmiddels is aangeboden aan de Tweede Kamer. Ondanks de petitie, de motie die daaruit voorkwam, een demonstratie in Brussel en meerdere publicatie-momenten op radio en tv lijkt het erop dat de aanstaande versoepeling van de Europese regels rondom nieuwe gen-technieken er in januari er toch gewoon doorgeduwd wordt.

In deze aflevering hoor je Merle Koomans van den Dries (directeur Odin) en Annemarie Kruize (De Bolster) over de impact van gentechnieken voor de biologische sector.

Klik hier om de podcast te beluisteren.

Voor meer informatie: www.mijnetenmijnkeuze.nl⁠