Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dietmar Näser overhandigt eerste exemplaar boek 'Regeneratieve Landbouw' aan bio-boer Harm Westers

Letterlijk met een diepe buiging overhandigde Dietmar Näser onlangs het eerste exemplaar van zijn boek 'Regeneratieve Landbouw' aan bio-boer Harm Westers in Hornhuizen. Met dezelfde diepe buiging nam Harm dit boek in ontvangst met de woorden: "Ik ben heel trots op jou!"

"Terwijl ik deze woorden op papier zet, krijg ik kippenvel over mijn hele lichaam. Het was een voorrecht om hierbij aanwezig te mogen zijn, hoewel het een regenachtige dag was, voelden de aanwezigen de warmte, de verbondenheid en het respect met en van elkaar", aldus Ger Kappert van Bij de Oorsprong. Ger stuurde het volgende verslag in:

Näser heeft zijn hele leven gewijd aan het ontwikkelen en verzamelen van kennis en ervaring op het gebied van het herstellen van de onbalans van onze bodems. En hij is één van de unieke personen die zoveel kennis heeft, dat het lezen van zijn boek de volledige aandacht van de lezer vraagt.

Hij stelt heel duidelijk dat Regeneratieve Landbouw 'een concept is, en geen recept!!!' Dat wanneer je hiermee aan het werk wilt, het van belang is dat je weet wat je doet, wanneer je het doet, hoe je het doet en waarom je het doet.

En Harm Westers is de verpersoonlijking van één van de pioniers in Nederland, die in 2012 Näser op het spoor kwam in Duitsland, tijdens een cursus waar hij zich voor had aangemeld.

Vanaf dat moment wist Harm dat hij iemand ontmoet had, die bovengemiddelde kennis en ervaring had op het gebied waar Harm mee aan het werk wilde op zijn akkerbouwbedrijf. “De bodemgezondheid herstellen!”

Er is een relatie ontstaan die gebaseerd is op meer dan wederzijds respect. Dit gaat verder, veel verder. Dit zijn de mannen die zich echt realiseren dat het systeem in de agrarische sector niet eindeloos door kan gaan op de wijze die de afgelopen halve eeuw ontwikkeld is.

En Harm heeft samen met zijn zoon Erwin het besluit genomen om de kennis van Näser volledig op hun bedrijf in te gaan zetten.

En het siert de familie Westers, dat ze op basis van hun Groningse bescheidenheid, zich al die jaren volledig gefocust hebben op het toepassen van de Regeneratieve Landbouw methode. Met vallen en opstaan, ieder seizoen weer van voren af aan, hebben volgehouden om de kennis van Dietmar Näser toe te passen op hun land.

En nu komen collega's uit heel het land, maar ook uit het buitenland, graag bij hen langs. Om kennis, ervaringen en visie naar de toekomst te delen. Alles in symbiose, zoals alles in de natuur in symbiose werkt.

Effectief met elkaar voor een toekomst bestendig landbouwsysteem!

Voor al die generaties die na ons komen.

Klik hier voor meer informatie over de 9-daagse cursus regeneratieve landbouw die eind januari voor de vijfde keer gegeven zal worden.

Publicatiedatum: