Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische eieren en -melk zijn hardlopers bij flitsbezorgers

Biologische eieren en biologische melk behoren tot de meest bestelde producten bij flitsbezorgers Getir en Gorillas in 2023. Met kop en schouders steekt het ei van de 'huis-tuin-en-keukenkip', zoals het omschreven wordt door de flitsbezorgers, er bovenuit. Er is ook bekeken welk item de show steelt in welke regio. Rotterdammers en Hagenezen blijken dol te zijn op onder meer bio-melk.

De meest populaire producten bij Getir en Gorillas in 2023 op een rij:

 1. Eieren
 2. Komkommer
 3. Avocado
 4. Bananen
 5. Zachte witte kadetjes
 6. Cola zero
 7. Cola regular
 8. Meergranen brood
 9. Een losse banaan
 10. Biologische eieren
 11. Croissants
 12. Wit tijgerbrood
 13. Biologische melk

Alle stadsfavorieten op rijtje
Hoe uiten deze verschillende smaken zich op stadsniveau? Allereerst valt op dat we veel gemeen hebben. In steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag zijn bananen, avocado's en komkommers onbetwistbare favorieten. Bovendien zijn we collectief dol op zacht toiletpapier; immers, je moet jezelf wel verwennen.

Amsterdam: Opvallend in onze hoofdstad is de populariteit van havermelk (of eigenlijk is dit helemaal niet verrassend gezien de heersende Havermelk Elite), terwijl dit in andere steden niet zo prominent aanwezig is.

Rotterdam en Den Haag: Deze steden delen op boodschappengebied opvallend veel overeenkomsten. Rotterdammers en Hagenezen zijn dol op avocado's, komkommers, zachte witte bolletjes en biologische melk.

Utrecht: Als echte studentenstad heeft Utrecht natuurlijk zijn eigen karakter. Op een brakke ochtend in bed is er maar één ding waar je dan zin in hebt: chips. Het liefst de chili smaakvariant, natuurlijk. Waarom ook niet?

Wat zijn de meest interessante momenten waarop men besteld?Zaterdag om 16:00 uur, het officiële moment om lekkere borrelhapjes te bestellen (want waarom wachten tot het avonduur?).

Maandag om 8:00 uur, voor degenen die de week gezond willen starten met een overdosis fruit (alsof dit het weekendelijke snacken compenseert).

Woensdag om 8:00 uur, wanneer de vraag naar babyproducten zijn hoogtepunt bereikt (want zelfs de allerkleinsten hebben een strakke planning).

Woensdag rond lunchtijd, wanneer kant-en-klare maaltijden hun hoogtepunt bereiken (waarschijnlijk omdat zelf koken midweek soms gewoon te veel gevraagd is).

Bron: Getir

Publicatiedatum: