Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: praktisch opleidingsplatform De Boeren Academie voor agrariërs

Na 1,5 jaar van ontwikkeling wordt in januari het nieuwe, duurzame opleidingsplatform De Boeren Academie gelanceerd. Het online leerplatform is speciaal ontworpen voor boeren die willen innoveren en nieuwe verdienmodellen willen ontdekken. Ondernemers hebben de flexibiliteit om 24/7, waar en wanneer ze maar willen, de opleidingen en trainingen te volgen. Niet alleen online; bij de aanschaf van een opleiding krijgt elke boer ondersteuning in de vorm van coaching en een praktijkdag op het veld.

Eerste opleidingen en trainingen
De kracht van De Boeren Academie is het sterke inhoudelijke aanbod van toekomstgerichte onderwerpen, primair gericht op boeren en tuinders. Er wordt gestart met opleidingen die boeren helpen bij de ontwikkeling van hun bedrijf voor de toekomst. De eerste opleidingen die beschikbaar komen zijn Agroforestry en Energie, alsmede vaardigheidstrainingen rond Marketing en Communicatie. Stap voor stap wordt dit aanbod de komende tijd verder uitgebreid.

John Heesakkers

Ontwikkeld met boeren en experts uit het veld
De opleidingen zijn tot stand gekomen in samenwerking met boeren en experts die zich dagelijks bezighouden met deze onderwerpen. Ze zijn praktisch ingestoken, zodat ondernemers de kennis en informatie direct voor hun bedrijf kunnen toepassen. Ook wordt er verwezen naar aanvullende bronnen, zoals materie uit relevante projecten en video’s van boeren die al succesvol met het thema aan de slag zijn. John Heesakkers (Mariahout) en Gijs van Poppel (Molenschot) zijn twee van zulke boeren. Van oorsprong melkveehouders, maar inmiddels zijn hun bedrijven veranderd richting energieopwekking via biogas-vergisting en een 'bosboerderij', ofwel agroforestry. Beiden beamen ze: "Jezelf goed oriënteren en informatie verzamelen, wanneer je als boer stappen wil zetten in een andere richting, is essentieel."

Strategische samenwerking met LTO Academie
De Boeren Academie en LTO Academie zijn strategische partners. LTO Academie, van oorsprong gestart als bestuurdersacademie voor LTO-bestuursleden, richt zich op het versterken van persoonlijke kennis en vaardigheden. De Boeren Academie heeft een praktische focus op inhoudelijke onderwerpen voor het boerenbedrijf. De samenwerking met het nieuwe opleidingsplatform is een manier om ook agrarisch ondernemers - de leden van LTO - te gaan bedienen. Hiermee wordt er gezamenlijk een helder en compleet leer- en ontwikkelaanbod aangeboden waar boeren en tuinders uit kunnen kiezen.

Korting voor eerste 200 boeren én lanceerdagen
De opleidingen en trainingen van het nieuwe leerplatform zijn verkrijgbaar via www.deboerenacademie.nl. Na aanschaf ontvangt men een e-mail met toegang tot het lesportaal. Voor de eerste 200 boeren die zich aanmelden is er tot en met eind januari een
kennismakingsaanbod van 50% korting op de beschikbare opleidingen en trainingen. De live lancering vindt plaats op 12 en 26 januari, met praktijkdagen in de regio's Zuid (Eindhoven) en Noord
(Hardenberg). Daarbij krijgen ondernemers direct een kijkje in de keuken op een agroforestry- en energieboerderij. Aanmelden is verplicht via dezelfde website.

Voor meer informatie: www.deboerenacademie.nl

Publicatiedatum: