Alnatura heeft het boekjaar 2022/2023, dat eindigde op 30 september 2023, afgesloten met een omzet van 1,149 miljard euro. De biologische retailer uit Darmstadt in de Duitse deelstaat Hessen realiseerde daarmee een omzetstijging van 2,3 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De biologische markt in Duitsland kromp in 2022 met 3,5 procent. Götz Rehn, oprichter en directeur van Alnatura: "We zien dat onze klanten in deze uitdagende tijden steeds vaker terugkomen naar Alnatura. Dit is een duidelijke stem voor onze zinvolle acties en een belangrijk signaal voor biologische boeren."

Alnatura-winkels: nieuwe locaties en oplaadpunten voor groene stroom
Het winkelnetwerk groeide tot 154 winkels aan het einde van het afgelopen boekjaar. Baden-Württemberg blijft de sterkste deelstaat met 37 winkels, gevolgd door Beieren (24), Hessen (22) en Berlijn (20). In het afgelopen boekjaar 2022/2023 werden zeven nieuwe Alnatura Super Natur winkels geopend: Nieuwe locaties werden toegevoegd in Kiel, Bad Homburg, Neuenburg am Rhein en Bad Kreuznach.

Ladegrün/Alnatura

In het lopende boekjaar werd de derde Alnatura-winkel geopend in Aken. Openingen zijn dit boekjaar gepland in Ludwigsburg, Lindau, Königstein, Hamburg, Koblenz en Düsseldorf.

Verbouwingen of complete renovaties zijn gepland in Keulen, München, Stadtbergen, Bonn en Berlijn. De eerste Alnatura-winkel in Mannheim, die 36 jaar geleden werd geopend, wordt uitgebreid.

Sinds de zomer is het mogelijk om groene stroom te tanken op de eerste parkeerplaatsen van Alnatura: de stroom op de laadstations van de coöperatie Ladegrün, waarmee Alnatura samenwerkt, is voornamelijk afkomstig van wind- en waterkracht en zonne-energie die in Duitsland en Oostenrijk wordt opgewekt. Het eerste station bevindt zich in Stuttgart-Zuffenhausen. Andere oplaadpunten volgen tegen het einde van het jaar in Frankfurt, Keulen en Viernheim. In totaal zijn er meer dan 100 oplaadpunten gepland voor de Alnatura parkeergarages.

Werknemers
Het aantal werknemers bedroeg in het afgelopen boekjaar in totaal ongeveer 3.480. In deze periode waren 229 stagiaires werkzaam bij Alnatura. Het percentage vrouwen in managementfuncties is 48 procent en is daarmee sinds vorig jaar met 5 procent gestegen.

Voor meer informatie: www.alnatura.de