Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Al 9.000 Skal-gecertificeerde 'compensatiekerstboompjes' aangeplant

Tholen - Het afgelopen weekend was BeterBoompje actief met hun pick-up locaties door heel Nederland. Mensen mogen hun BeterBoompje bij één van de pick-up locaties ophalen en later weer terugbrengen. De bomen gaan met kluit en al weer terug de grond in. En voor bomen zonder kluit planten ze twee nieuwe adoptieboomstekjes aan.

"De boompjes die we ter compensatie van de gekapte kerstbomen aanplanten zijn biologisch geteelde adoptiekerstbomen", zo licht Alexander de Graaf namens BeterBoompje toe. De resultaten tot nu toe zijn zeker niet mis. Zo zijn er in de afgelopen drie jaar al bijna 7.000 BeterBoompjes terug geplant en 9.000 nieuwe biologische adoptiekerstboomstekjes aangeplant.

Met partners zoals Plantsome, Dille & Kamille en Urban Arrow voor het duurzaam transport, breidt BeterBoompje zijn bereik uit om meer huishoudens een milieuvriendelijke kerstboom te bieden. De focus ligt niet alleen op het redden van kerstbomen, maar ook op het creëren van een gemeenschapsgevoel: samen strijden tegen kerstboomverspilling en met een goed gevoel de kerstboom optuigen.

De 'compensatiekerstboompjes'.

Aankomend weekend is het tweede pick-up weekend. Dit jaar worden voor het eerst de kerstbomen met kluit ook verzonden. "We brengen ze dan met kluit en al bij de mensen thuis. Het afgelopen weekend zijn er al door het hele land al zo'n 4.500 kerstbomen opgehaald of thuisgebracht. Bij het thuisbezorgen is het de bedoeling dat een klant de kerstboom zelf terugplant of bij een pick-up punt in de buurt terugbrengt. We gaan er natuurlijk niet het hele land mee doorrijden."

BeterBoompje verkoopt ook gezaagde kerstbomen, die importeren ze vanuit Scandinavië. "Dat zijn eerlijk gezegd wel de mooiste bomen, maar vanuit duurzaamheidsoogpunt proberen we mensen daar juist vanaf te krijgen. Daarom doen we er alles aan om het aantal Skal-gecertificeerde 'compensatieboompjes' omhoog te krijgen, zodat dit meer de norm wordt in Nederland. Mensen stappen steeds meer over naar de boom met kluit, maar wanneer ze toch kiezen voor een afgezaagd exemplaar, compenseren we dit door de aanplant van een tweetal biologische adoptiekerstbomen. Deze bomen komen in het Adopteer een Kerstboom-programma terecht. Daar werken wij nauw mee samen. Zij hebben de groene vingers en wij doen wat ondersteunend werk voor hen."

Voor meer informatie:
Alexander de Graaf
BeterBoompje
[email protected]
www.beterboompje.nl