De Ierse minister Pippa Hackett verwelkomde gisteren (maandag 4 december) de toekenning van 2,2 miljoen euro door de EU Commissie voor een biologische promotiecampagne onder leiding van Bord Bia.

De campagne zal in het voorjaar van 2024 van start gaan en Bord Bia zal ook 500.000 euro bijdragen, zodat er in de komende drie jaar een recordbedrag van 2,7 miljoen euro zal worden besteed aan de promotie van biologische producten.

De doelstellingen van de campagne zijn om meer bekendheid te geven aan de positieve milieu-, duurzaamheids- en dierenwelzijnseigenschappen van biologisch rund- en schapenvlees.

De campagneactiviteiten omvatten onder meer reclame en handelsbeurzen en studiereizen.

Minister Hackett feliciteerde Bord Bia met hun succesvolle aanvraag en de aanzienlijke toename van de aandacht voor de biologische sector: "De steun zal de groei in de sector stimuleren en ten goede komen aan de Ierse biologische boeren, onze bodem, ons milieu en het groeiende aantal biologische consumenten. Het is een verder bewijs van de toewijding van deze regering aan de biologische sector en aan het behalen van onze klimaatactiedoelstelling dat tegen 2030 10% van het land biologisch wordt bewerkt."

Biologische promotie
Bord Bia chief executive, Jim O'Toole, zei dat Bord Bia de steun voor de biologische sector zal "intensiveren" door zich te richten op de Europese markten, waarvan is vastgesteld dat zij het grootste groeipotentieel hebben voor de export van biologisch rund- en lamsvlees.

Minister Charlie McConalogue zei dat de campagne het begrip voor biologisch zal vergroten. "Deze regering investeert fors in biologische producten, en die investering heeft geleid tot enorme belangstelling van de boeren. Het is een absolute voorwaarde voor succes dat de ambitie van zowel onze nieuwe als bestaande biologische boeren voldoende rendement oplevert."

Bron: Agriland