Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ook in de biologische veehouderij moet het ambitieniveau omhoog"

Triodos Bank: Biodynamische uitgangspunten voor wat betreft mest en voer voor intensieve veehouderij

Tholen – Triodos Bank hanteert bij financiering voor nieuwe klanten in de intensieve veehouderijen de biodynamische normen, met specifieke aandacht voor de aanwending van mest en verbouw van voedergewassen op het bedrijf of in de directe omgeving. "Er is werk aan de winkel voor de intensieve veehouderij om verder te verduurzamen, daarom is voor de financiering van nieuwe klanten de biodynamische werkwijze vanaf nu de norm. Hiermee willen we volgende stappen zetten op het gebied van onder meer dierenwelzijn en grondgebondenheid", vertelt Vidar Bakker, Relatiemanger Landbouw & Voeding bij de in Driebergen-Rijsenburg gevestigde bank.

Vidar in het pand van Triodos Bank in Driebergen-Rijsenburg.

Vidar benadrukt dat Triodos Bank hiermee verder bij wil dragen aan de noodzakelijke landbouwtransitie van onder andere het produceren van dierlijk eiwit naar plantaardig eiwit. "De vleesconsumptie is naar onze mening nog altijd veel te hoog. En de intensieve veehouderij is in de huidige vorm niet houdbaar. Ook in de biologische veehouderij moet het ambitieniveau omhoog. Zo vraagt het bio-certificaat bijvoorbeeld niet om gesloten bedrijven en wordt naar onze mening een te laag ambitieniveau op het gebied van dierenwelzijn gehanteerd en dit moet zich verder ontwikkelen. Dierenwelzijn, grondgebondenheid, de kringloopgedachte en voedernorm; dit alles is veel sterker verankerd in de biodynamische werkwijze. Er zijn sterkere normen nodig om vooruitgang te kunnen boeken."

Hij geeft aan dat Triodos Bank wil dat de discussie altijd doorgaat. "En daarnaast moeten we er keer op keer voor zorgen dat de transitie doorgaat. Wij willen vruchtbare bodems gebruiken voor de productie van voedsel voor humane consumptie."

Voor meer informatie:
Vidar Bakker
Triodos Bank
Hoofdstraat 10
Driebergen-Rijsenburg
06 40201518
vidar.bakker@triodos.nl
www.triodos.nl