Lekkerder bij de Boer passeert mijlpaal van 2.000 aangesloten boerderij verkooppunten

Op Lekkerder bij de Boer, het platform dat consumenten en lokale boeren verbindt, is onlangs het 2.000-ste boerderij verkooppunt aangemeld. Met deze ontwikkeling wil de organisatie de democratisering en diversiteit in de voedselmarkt stimuleren.

"Wij geloven sterk in de autonomie en de stem van de boer in de voedselmarkt. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat alle boeren, ongeacht grootte of locatie, de mogelijkheid hebben om hun producten rechtstreeks aan de consument te verkopen. Dit niet alleen om eerlijke inkomsten te garanderen, maar ook om de diversiteit en kwaliteit van de beschikbare producten te verhogen. Directe verkoop elimineert vele schakels in de voedselketen en zorgt voor transparantie en een eerlijke prijs voor zowel de boer als de consument", benadrukt Thomas Siahaya, oprichter van Lekkerder bij de Boer. "Zo zetten wij ons in voor een meer inclusieve en duurzame voedselketen, waarin elke boer een gelijke kans heeft om te floreren en de consument toegang heeft tot een rijk en divers aanbod van producten."

Open verkoopplatform voor elke teler
Lekkerder bij de Boer creëert een open en inclusief platform, beschikbaar voor elke teler en boer die rechtstreeks aan consumenten wil verkopen. "Wij bieden een plek voor alle boeren en geven hen de mogelijkheid om zelf hun prijzen te bepalen, en daarmee een eerlijke en duurzame voedselproductie te waarborgen."

Profilering en zichtbaarheid
Naast het faciliteren van online verkoop, biedt Lekkerder bij de Boer boerderij verkooppunten ook de mogelijkheid tot profilering door middel van een eigen pagina op www.lekkerder.nl en de app. Dit omvat contactmogelijkheden en verwijzingen naar social media, websites, en webshops van de telers en boeren zelf.

Uitbreiding, ondersteuning en toekomstvisie

"Bij Lekkerder bij de Boer zijn we continu in beweging, strevend naar uitbreiding en verbetering van ons platform en onze diensten. We verwachten dat binnen een half jaar tienduizenden producten door onze aangesloten boeren worden aangeboden", voorspelt Thomas Siahaya, onze oprichter. "Maar ons streven gaat verder dan alleen het aanbieden van een verkoopplatform. Wij zijn momenteel samen met een gerenommeerde partner bezig met de ontwikkeling van een uitgebreid coaching- en ondersteuningsprogramma om, daar waar gewenst, boerderij verkooppunten verder te helpen. We begrijpen dat niet elke boer ervaring heeft met het promoten van hun verkooppunt, zowel online als offline, en daarom zullen we specifieke ondersteuning bieden om hen hierin te begeleiden. Ons doel is om een omgeving te creëren waarin boeren de kennis en de middelen hebben om te groeien en te floreren. Het is onze overtuiging dat door de combinatie van directe verkoop en gerichte ondersteuning, we een positieve en duurzame impact kunnen realiseren op de voedselconsumptie en -productie. We werken aan een toekomst waarin de connectie tussen consument en boer blijvend wordt versterkt en waarin diversiteit en kwaliteit in de voedselmarkt centraal staan."

Voor meer informatie: www.lekkerder.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven