Bram Moeskops treedt aan als directeur van FiBL Europa

FiBL Europe heeft dr. Bram Moeskops benoemd tot uitvoerend directeur van het instituut. FiBL Europe is gevestigd in Brussel en vertegenwoordigt de vier nationale FiBL onderzoeksinstituten en ÖMKi.

Bram Moeskops is benoemd tot uitvoerend directeur van FiBL Europa. (Foto: FiBL, Carla Pinho)

Als uitvoerend directeur zal Bram Moeskops het kantoor in Brussel leiden. Samen met zijn team zal hij ervoor zorgen dat de brede kennis van FiBL beschikbaar komt voor beleidsmakers en belanghebbenden in Brussel. FiBL Europe is gevestigd in Brussel en vertegenwoordigt de vier nationale FiBL onderzoeksinstituten (FiBL Zwitserland, FiBL Duitsland, FiBL Oostenrijk en FiBL Frankrijk) en het Hongaarse onderzoeksinstituut voor biologische landbouw ÖMKi op Europees niveau.

Wetenschappelijke duidelijkheid verschaffen aan beleidsmakers
"Ik ben zeer vereerd dat ik de rol van uitvoerend directeur bij FiBL Europe op me mag nemen," zegt Bram Moeskops, "omdat het onderzoek van FiBL een belangrijke bijdrage levert aan de noodzakelijke transformatie van voedselsystemen."

Jürn Sanders, voorzitter van FiBL Europe, vult aan: "Met het oog op de grote uitdagingen waar we de komende jaren in de voedingssector voor staan, willen we nog meer betrokken raken bij de beleidsdialoog op dit gebied. Met Bram Moeskops als directeur hebben we hiervoor de beste voorwaarden."

Voormalig manager biologische landbouw wereldwijd
Bram Moeskops was meer dan tien jaar lang onderzoeks- en innovatiemanager bij IFOAM Organics Europe. Hij nam ook de wetenschappelijke coördinatie op zich van het Europees Technologieplatform voor biologisch voedsel en biologische landbouw "TP Organics". Tijdens zijn ambtstermijn heeft hij vakkundig een uitgebreid netwerk opgebouwd. Dit netwerk bestaat uit beleidsmakers van de Europese Unie en de lidstaten, maar ook uit onderzoekers en belanghebbenden uit de Europese agrovoedingssector. Bram Moeskops is Belg van geboorte. Hij behaalde een doctoraat in toegepaste biowetenschappen aan de Universiteit Gent, met als specialisatie bodembeheer.

Voor meer informatie:
FiBL
www.fibl.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven