Nature Bio Foods doet strategische investering in Bonne Nature (Oeganda)

'Nature Bio Foods, Europe', gespecialiseerd in biologische ingrediënten, heeft een nieuwe state-of-the-art verwerkingsfacaliteit geopend in Oeganda. Deze strategische investering is symbolisch voor de visie van het bedrijf om haar wereldwijde aanwezigheid op de markt voor biologische ingrediënten te vergroten en zo de biologische beweging wereldwijd te bevorderen. Het bedrijf wil zich zo sterk mogelijk positioneren. De opening van deze faciliteit toont een proactieve benadering van het uitbreiden van de activiteiten. Nature Bio Foods (NBF) wil graag het succes van het Indiase model in diverse regio's herhalen.

De verwerkingsfaciliteit.

De uitbreiding van NBF naar Oeganda is een belangrijke stap in de missie om de biologische beweging naar alle continenten van de wereld te brengen. Door biologische ingrediënten lokaal te verwerken, kan NBF haar klanten een consistente levering garanderen en tegelijkertijd haar groeivooruitzichten in Afrika verbeteren. De faciliteit zal het voortouw nemen bij de inkoop en verwerking van biologisch sojameel, als katalysator voor de verrijking van het productportfolio van NBF, dat nu ook biologische chiazaden, sesamzaad en sorghum zal omvatten. Deze faciliteit is geopend met een initiële productiecapaciteit van 10.000 ton en streeft naar een ambitieuze schaalvergroting richting 18.000 ton tegen het jaar 2024.

NBF-directeur Rohan Grover spreekt de aanwezigen toe.

Met een aanzienlijke investering in kapitaaluitgaven is NBF klaar om een aanzienlijk rendement te behalen, met als doel een indrukwekkende omzetmijlpaal van €15 miljoen in de komende 3 tot 4 jaar. Als maatschappelijk verantwoorde onderneming is NBF zich ook zeer bewust van haar rol in het versterken van lokale gemeenschappen. Door werkgelegenheid te bieden aan getalenteerde werknemers in Oeganda, streeft NBF ernaar om het huidige personeelsbestand bij dochteronderneming Bonne Nature van 46 personen tegen het einde van 2023 uit te breiden naar 100 werknemers.

'Nature Bio Foods, Europa' wil door samenwerking en collectieve groei een duurzame en veilige toekomst voor de komende generatie bewerkstelligen. Het bedrijf zet zich in voor biologische landbouw en probeert boeren, lokale gemeenschappen en instellingen in de hele Afrikaanse regio te verenigen. Het team van NBF is vastbesloten om biologische landbouwpraktijken in Afrika te promoten en te bevorderen door middel van verschillende belangrijke initiatieven:

  1. Capaciteitsopbouw en het stimuleren van training, onderzoek, voorlichting en onderwijs in biologische landbouw.
  2. Het faciliteren van lokale en exportmarketing van biologische producten uit Afrika.
  3. Speerpunt zijn bij de ontwikkeling en implementatie van biologische normen en pleiten voor gecertificeerde biologische productie in Afrika.
  4. Het vergroten van het bewustzijn van en de steun voor biologische landbouw op het Afrikaanse continent.

Nature Bio Foods, Europe werkt via haar dochteronderneming Bonne Nature samen met duizenden kleine familieboeren, die grote stukken duurzame biologische landbouwgrond onder hun hoede hebben. De inheemse boeren krijgen uitgebreide training in optimale biologische en biodynamische landbouwpraktijken, terwijl NBF de financiële lasten draagt voor het verkrijgen van de vereiste biologische certificeringen. Er ontstaat een symbiotische relatie, aangezien NBF de geoogste gewassen aankoopt tegen premium marktprijzen, waardoor boerenfamilies een duurzaam inkomen krijgen en tegelijkertijd hun gezondheid en natuurlijke omgeving worden beschermd.

Afrikaanse boeren wisselen het verbouwen van gewassen voor NBF naadloos af met het verbouwen van voedselgewassen voor eigen consumptie, wat zowel de economische stabiliteit als het behoud van het milieu bevordert. Bovendien helpt de multiteelt om de grond weer vruchtbaar te maken. Door duizenden producenten op het platteland in contact te brengen met wereldmarkten versterkt NBF de basis voor geschoolde en duurzame werkgelegenheid op het platteland en draagt het bij aan klimaat- en bodembehoud.

Voor meer informatie:
Nature Bio Foods BV
Bosporusstrat 44
3199 LJ Maasvlakte Rotterdam
010 8082738
info@naturebiofoods.organic
www.naturebiofoods.organic


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven