Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Kabinet zet cruciale stappen in landbouwakkoord"

Vanavond was het bestuur van LTO in overleg met een brede delegatie van het kabinet, in aanwezigheid van de ministers Adema, Van der Wal, De Jonge, Jetten, Harbers en minister-president Mark Rutte. Daarbij heeft het voltallige LTO-bestuur aangegeven op belangrijke thema’s onvoldoende perspectief en herstel van vertrouwen te zien, zo laten ze weten.

"Tijdens het overleg heeft het kabinet vergaande toezeggingen gedaan op cruciale thema’s. Thema’s waarop wij het voorbije half jaar diepgaand onderhandeld hebben, maar waarop geen progressie zat."

Thema’s ook, die wat LTO betreft van essentieel belang zijn om werkelijk perspectief te bieden voor telers en tuinders in Nederland. Voor LTO moet een landbouwakkoord voldoen aan herstel van vertrouwen, perspectief voor agrariërs en een realistische route om de doelen waar te maken. Dat is de maatlat waaraan het LTO-bestuur een akkoord zal beoordelen.

"Deze stappen worden komende dagen door het kabinet uitgewerkt en op papier gezet. Volgende week volgt een definitief besluit. Het LTO-bestuur begrijpt dat we hiermee een groot beroep doen op de flexibiliteit van onze leden. Het gaat om het eindresultaat. Bij een voldoende akkoord leggen we het resultaat voor aan onze leden. Of dat er komt is de vraag, volgende week moet hom of kuit worden gegeven."

In een video van AD gaf de premier Rutte een reactie op het overleg. "We gaan dinsdag verder praten, met als doel er volgende week uit te komen." Op de vraag wat het urenlange overleg heeft opgeleverd zei Rutte: "Dat het vertrouwen verder is toegenomen."

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: