Nieuw: biologische BBQ-pakketten

Tholen - Met de zomer in aantocht zal de barbecue weer vaker worden aangestoken. Wie daar graag biologisch vlees op legt, kan terecht bij Kuib. De webshop heeft namelijk speciale BBQ-boxen samengesteld. De ene box bevat alleen rundvleesproducten, de ander een variatie van rund, kip en varken. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf een pakket samen te stellen. Denk aan hamburgers, ribeye, gemarineerde drumsticks, speklappen en braadworst.

Optimistisch
Het is alweer een jaar geleden dat Bart van de Ven de webshop in biologisch vlees startte. Hij geeft toe dat het niet altijd meevalt om iets nieuws in de markt te zetten. "Toen we vorig jaar startten was de oorlog in Oekraïne net begonnen en volgde er een enorme inflatie. Biologisch vlees wordt gezien als een luxeproduct als je het vergelijkt met regulier vlees. In moeilijke financiële tijden kijken mensen soms meer naar hun portemonnee dan naar hun idealen." Wat dat betreft was het misschien geen vliegende start, maar Bart is optimistisch. "We hebben er nog steeds alle vertrouwen in omdat we veel positieve reacties krijgen. We zien ook dat mensen vaak herhaalaankopen doen, dat is ook een goed teken."

Thuisbezorgd
Hoewel de meeste vleespakketten met een aanbieder van vriestransport in heel Nederland wordt thuisbezorgd, brengt Bart zelf ook af en toe wat pakketten weg. "We hebben geen fysieke winkel, dus op deze manier probeer ik toch in contact te komen met onze klanten." Hij vertelt hoe hij bij een jong stel kwam dat nog geen biologisch vlees at, maar op aanraden van vrienden een bestelling bij Kuib had gedaan. "Hij zei direct: ‘we vinden dat we wat minder vlees moeten eten, maar het vlees dat we dan eten dat dat goed vlees is.’ Ik reageerde enthousiast, want dat is precies wat ik vaak zeg: met zijn allen wat minder vlees, maar beter vlees (zonder belerend te willen zijn). Dat was dus mooi om te horen. En het is ook mooi om te zien dat mensen die nog geen biologisch vlees aten, wel de overstap maken omdat ze bewuster bezig willen zijn."

Biologische ribeye en entrecote op de barbecue.

Bomen planten
Een procent van de omzet wordt geschonken aan een organisatie die bomen plant. "Vanaf dag een wilde ik graag met Kuib iets teruggeven aan de natuur. Na goed onderzoek heb ik toen gekozen voor Eden Reforestation Projects, omdat zij bekend staan als een zeer betrouwbare non-profit." Inmiddels zijn er 6.666 bomen geplant.

"Het komende jaar blijven we hard doorwerken om meer mensen te enthousiasmeren voor biologisch vlees. We proberen veel nieuwe dingen. Zo gaan we bijvoorbeeld langs bij kookstudio's om meer mensen met onze producten kennis te laten maken."

Voor meer informatie:
Bart van de Ven
Kuib
+31 6 52667745
bart@kuib.nl
www.kuib.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven