Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geslaagde Fact Finding missie

"Nederlandse leiders putten sterk uit de ervaringen in Denemarken bij het ontwikkelen van de markt"

De Fact Findingsmissie naar Denemarken en Zweden, waar onder andere TerraSana, Green Organics, Nautilus en Harvest House aanwezig waren, is geslaagd, zo meldt BioNederland. Op de vraag hoe Coert Lamers van Nautilus Organic deze missie heeft ervaren, antwoordt hij: "Het was een interessante, inspirerende en leerzame missie. Veel te weten gekomen met ondersteuning van data wat er zich afspeelt in de Deense en Zweedse biologische markt. Een eye- opener voor mij was dat we naast biologisch ook meer duurzaamheid moeten claimen en daarover ook communiceren. Dus vol inspiratie nu voldaan naar huis."

Woensdag schreef BioNederland al over een mooie dag, waarbij de presentatie van Paul Holmbeck als hoogtepunt werd gezien. "We waren te gast bij KRAM Madservice A/S waar elke dag 2.000 maaltijden naar ouderen en zorginstellingen worden gebracht waarbij minimaal 60% biologische producten in worden verwerkt."


Foto LinkedIn BioNederland

"Na een aantal inspirerende storechecks op bezoek bij Food Nation Denmark waar de delegatie een duidelijk beeld kreeg van de Deense foodsector", zo vervolgen ze op LinkedIn. "We sloten het programma woensdag af op de Nederlandse ambassade met een zeer interessante presentatie van Paul Holmbeck waarin hij aangaf wat er nodig is om ook in Nederland de ambitie van 15% biologisch landbouwareaal te realiseren. Binnenkort meer over zijn aanbevelingen."


Foto LinkedIn BioNederland

Paul Holmbeck keek zelf ook terug op een mooi evenement: "Ik deelde een paar lessen van hoe Denemarken voor veel basisvoedingsmiddelen een marktaandeel van 30-50 procent biologisch kreeg. Nederlandse leiders putten sterk uit de ervaringen in Denemarken bij het ontwikkelen van de markt. Open source Organic Denmark wil ook lessen delen om internationaal bij te dragen aan biologische groei."

Bron: BioNederland

Publicatiedatum: