Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hoge ogen gooien met extra proteïnes, low carb, vezelrijk en palmolievrij

Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023

Tholen - Op 23 en 24 mei vond de PLMA's 2023 'World of Private Label' plaats. De internationale beurs trok zo'n 17.000 professionals en er stonden meer dan 2600 producenten uit 72 landen, gespecialiseerd in zowel food als non-food. De Biojournaal-redactie bracht een bezoek aan alle Skal-gecertificeerde Nederlandse bedrijven en maakte aan de hand daarvan een uitgebreide fotoreportage.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

De beurs in de RAI had als vanouds weer een heel internationaal karakter. De bedrijven werden bezocht door inkopers en andere (potentiële) contacten van over de hele wereld. Zo zei Dennis van Teylingen bij imkerij de Traay (Meli): "De PLMA is voor ons dé plek om internationale klanten en leveranciers na langere tijd weer te spreken." 

Op productniveau viel vooral de focus op proteïnerijke producten op. Een andere innovatie op productniveau is de trend richting low carb en meer vezelrijke producten. En wat te denken van het verminderen of zelfs vermijden van suiker? Ook is het plantaardige aanbod nog altijd duidelijk groeiende. En meer en meer producenten gaan voor palmolievrij. Zo zijn er complete palmolievrije lijnen ontwikkeld. De voedingswaarde van bestaande producten verhogen staat ook bij verschillende producenten op de wensenlijst/to-do-list.

Nieuwe producten
De stemming was overall vrij positief. De meeste exposanten met een aanzienlijk bio-gehalte gaven aan nog groei te zien. Diverse bedrijven maakten van de gelegenheid gebruik om nieuwe producten aan de bezoekers te tonen. Een biologische vegan remoulade bijvoorbeeld, biologische snacklijn en crunchy's gezoet met cichorei. Tevens komen er nieuwe biologische volkoren afbakbroodjes aan.

De volgende editie van de PLMA's 'World of Private Label' zal plaatsvinden op 28 en 29 mei 2024.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie: www.plmainternational.com