Podcast: Bedreigt GMO-techniek CRISPR-Cas onze keuzevrijheid?

Odin is een eigen podcast begonnen waarin ze regelmatig een groter publiek willen informeren over biologische en biodynamische voeding. De eerste aflevering is een interview met Odin-directeur Merle Koomans van den Dries en emeritus hoogleraar Edith Lammerts van Bueren over de mogelijke deregulering van gentechniek CRISPR-Cas. Hierdoor kan deze relatief nieuwe GMO-techniek ook in de biologische landbouw ongemerkt zijn intrede doen. Wat zijn de gevolgen van deze genetische 'knip- en plak'-technieken voor onze dagelijkse boodschappen?

Klik hier om deze podcast te beluisteren.

Op donderdagavond 20 april organiseerde Odin een dialoog-avond over CRISPR-Cas. In Austerlitz gingen zo'n 130 co√∂peratieleden, groothandelsklanten en andere belangstellenden met elkaar in gesprek. Het dialoogpanel bestond uit Michel Haring, Michelle Habets, Edith Lammerts van Bueren, Joris Kollewijn en Theo Boon. Klik hier om het eerder gepubliceerde artikel over deze dialoog-avond terug te lezen. 

Foto: Dreamstime


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.