Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paginagroot statement

"Bedrijven die bijdragen aan een wereld zonder dwangarbeid, milieuvervuiling en kinderarbeid lopen niet achter"

De onderstaande advertentie staat vandaag paginagroot in het NRC en Trouw. "Het kabinet blokkeert de Wet Internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het kabinet wil niet dat 'ons bedrijfsleven op achterstand komt te staan ten opzichte van concurrenten over de grens en elders in de EU'. Het kabinet heeft het mis. Bedrijven die bijdragen aan een wereld zonder dwangarbeid, milieuvervuiling en kinderarbeid lopen niet achter. Het is de enige weg vooruit", vertelt Laura Fransen namens Dopper, één van de ondertekenaars. Tot de ondertekenaars behoren naast Dopper onder meer Fairtrade Original, Triodos Bank, Ekoplaza, Yarrah, Seepje, Kuyichi en MUD Jeans. 

In de advertentie staat het volgende statement: 

Een toekomst die groen en duurzaam is waar kinder- en mensenrechten gewaarborgd zijn: Met de Wet Verantwoord en Duurzaam Internationaal Ondernemen wil een groot aantal politieke fracties ons land voorbereiden op de toekomst. Wij vinden dat je die toekomst niet moet uitstellen, maar er nu concreet werk van moet maken.

Wij zijn al hard aan het werk om die toekomst vorm te geven. Omdat we het belangrijk vinden dat onze bedrijven bijdragen aan een betere wereld.

Omdat dat de enige juiste manier van zaken doen is. Waar je niet mee moet wachten of uitstellen. Want goed ondernemerschap gaat hand in hand met je verantwoordelijkheid nemen. 

Wij staan achter de initiatiefnemers van de nieuwe wet. 

Wij zijn klaar voor de toekomst.

Publicatiedatum: