Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
p2raumdesign

Multifunctionele balie vergemakkelijkt verkoop in boerderijwinkel

Speciaal voor de toonbanken voor verse levensmiddelen die door talloze direct marketeers in heel Duitsland worden gebruikt, heeft het Nordheimse planningsbureau p2raumdesign nu een frontpaneel ontwikkeld dat naar behoefte in het kastje van de toonbank kan worden geschoven. In een oogwenk kan een full-service toonbank met verkopers worden veranderd in een tijdelijk gekoelde zelfbedieningsdisplay.

Uitzicht op de nieuwe boerderijwinkel van de familie Strampe: Vandaag de dag telen Dagmar en Peter Strampe, samen met hun zoon Max Strampe, asperges op ongeveer 65 ha asperges, 12 ha blauwe bessen en bijna 1 ha frambozen in beschermde teelt.

Vorig jaar heeft P2raumdesign deze technologie al op grote schaal toegepast in de nieuwe boerderijwinkel van de aspergeboerderij Strampe in Nedersaksen voor de gekoelde verkoop van asperges en zachtfruit. De feedback na het eerste verkoopseizoen was bijzonder positief. "De technologie biedt veel voordelen in zowel het hoog- als het laagseizoen. In het hoogseizoen worden hoogwaardige losse producten in volledige service over de toonbank verkocht. In het laagseizoen of wanneer nodig, kan de voorruit worden neergelaten om voorverpakte producten, zoals bessen in kleine schaaltjes of verpakte asperges, te presenteren in een gekoelde zelfbedieningsdisplay," legt Rainer Palinkasch van P2raumdesign uit.

Om de toegang voor de klant te vergroten wanneer de ruit aan de voorkant naar beneden is, kan het bovenste horizontale glazen schap van de toonbank naar achteren worden geschoven. Dit vergemakkelijkt ook het schoonmaken van de uitstalling vanaf de voorkant.


Vergeleken met de oude boerderijwinkel heeft de Strampe aspergeboerderij nu drie keer zoveel verkoopruimte, waardoor zowel een normale koelruimte als een diepvriesafdeling kon worden gebouwd. Vanwege de bouwkundige eisen moesten er uiteindelijk twee afdelingen komen, een aspergetoonbank en een bessentoonbank. Beide toonbanken hebben neerlaatbare voorruiten, zodat men hier zowel in de bediening als in de zelfbediening kan werken. Bovendien kunnen de toonbanken aan het eind van het asperge- en bessenseizoen zonder koeling worden gebruikt als schappen of presentatiedisplays voor andere producten. De schappen in de toonbank zijn in hoogte verstelbaar en kunnen dus gemakkelijk worden aangepast aan de diepte van de kratten of trays.

Een ander hoogtepunt van de moderne boerderijwinkel is de verlichting, die speciaal voor levensmiddelen is ontworpen. De armaturen hebben een zeer hoge LED CRI-waarde, d.w.z. een hoge kleurweergave-index. Dit betekent dat de kleurweergave één op één kan worden gereproduceerd door het product, zegt P2raumdesign. Als extra blikvanger werden in de entree drie grote decoratieve lampen met een gouden binnenkleur geïnstalleerd. Ook deze decoratieve lampen werden uitgerust met de CRI-armaturen, zodat kleuren worden weergegeven die overeenkomen met het product.


De geavanceerde technologie wordt nog steeds alleen in Duitsland toegepast, maar verdere projecten in buurland Frankrijk zijn al gepland.

De boerderijwinkel van de familie Strampe werd gecompleteerd met een eigentijdse airconditioning, eveneens speciaal ontworpen voor levensmiddelen, evenals de mobiele presentatieruimte Liftboxx, die in 2018 de expoSE Innovatieprijs kreeg. Deze Liftboxx werd vlak naast de ingang geplaatst voor de presentatie van aardappelen of appels en is aangepast aan de afmetingen van de gangbare kratformaten. De hoogte van het schap, d.w.z. het presentatieoppervlak van de Liftboxx, kan door middel van een geïntegreerd daal- en hefmechanisme worden aangepast. Een bijzonder voordeel is dat het display tot de bovenste rand van de Liftboxx kan worden verhoogd, afhankelijk van de mate van verkoop. 

Modulaire boerderijwinkelconcepten in opkomst
Een ander systeem dat steeds meer belangstelling krijgt in de branche zijn modulaire boerderijwinkelconcepten (containers), vervolgt Palinkasch. "Momenteel is er steeds meer vraag naar dit onderwerp in verband met een geïntegreerd verkoopconcept voor selfservice als uniforme oplossing, wat op zijn beurt ook weer grotendeels te maken heeft met het huidige personeelstekort en de hoge loonkosten. We projecteren nu al de eerste systemen."

Voor meer informatie:
Jürgen Beyer
p2raumdesign GmbH
Zimmerer Höhe 31
D-74226 Nordheim, Duitsland  
Tel.: +49 (0)7133 2025 261 
[email protected]
www.p2raumdesign.de 

Spargelhof Strampe
Lüneburger Landstraße 1
D-21398 Neetze, Duitsland
Tel: +49 (0)5850 1331
[email protected] 
www.spargelhofstrampe.de 

Publicatiedatum: