Melkveehouder Erik Back Agrarisch Ondernemer van het jaar

Publieksprijs voor Huiberts Biologische Bloembollen

Melkveehouder Erik Back uit Lutten is donderdag 30 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2023. Back ontving de prestigieuze prijs uit handen van minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Aan de prijs is een cheque verbonden van €12.500. 

De vier andere genomineerden voor de prijs waren Hoeve Biesland in Delfgauw, Huiberts Biologische Bloembollen in Sint Maartensbrug, Reijnpack in Sint Philipsland, en D’n Buff Waterbuffelboerderij in Boxtel. Ondernemers John en Johanna Huiberts van Huiberts Biologische Bloembollen kregen de meeste stemmen van het publiek. Zij ontvingen de Publieksprijs met een cheque van €2.500.

De prijs werd voor de 27e keer uitgereikt. Melkveehouder Erik Back volgt vegan akkerbouwer Joost van Strien uit Ens op. Backs bedrijf Future Farm telt 150 melkkoeien. Hij werkt aan een eigen vleesmerk. Een mestvergister op zijn erf levert gas aan 350 huishoudens.

De jury onder leiding van LTO-voorzitter Sjaak van der Tak koos Back uit vijf genomineerden. De jurybezoeken vonden in februari plaats. ‘Vijf topondernemers’, aldus kwalificeert Van der Tak de kandidaten. ‘Ieder bedrijf heeft een eigen verhaal. De ambitie, passie en ook volharding spat er vanaf. Ieder is op zijn manier ambassadeur van ondernemerschap in de land- en tuinbouw. Dat maakt het mooi, en tegelijkertijd moeilijk om een winnaar te kiezen.’

Food&Agri Start-up
Nieuw in deze editie is de verkiezing tot Beste Food&Agri Start-up. Deze nieuwe prijs zet de start-ups in de schijnwerpers. De winnaar van deze eerste editie zijn de neven Lars, Martijn en Stefan Flikweert uit Ouwerkerk. Met hun start-up Flikweert Vision Technologies ontwikkelden zij een optische sorteermachine voor (poot)aardappelen die zichzelf via artificial intelligence verbetert. Zij willen met de Quality Grader voedselverspilling terugdringen. Flikweert Vision Technologies ontvangt €2.500. 

Kijk voor meer informatie over de prijs, genomineerden en winnaars op www.agrarischondernemer.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.