Frank Remerie, Land van Ons, in tv-programma Kruispunt:

"Het is een zaak van lange adem, maar hopelijk brengen we iets teweeg voor de volgende generaties"

Franke Remerie zag het met lede ogen aan: het Nederlandse landschap veranderde en werd eentoniger. Om daar verandering in te brengen bedacht hij 'Land van Ons', een coöperatie waar meer dan 23.000 mensen lid van zijn. Het tv-programma Kruispunt besteedde gisteren een uitzending aan dit initiatief.

De leden leggen geld in waarmee landbouwgrond wordt aangekocht in het hele land. Op die percelen herstelt Land van Ons de biodiversiteit. Dat komt vaak neer op het aanleggen van heggen, houtwallen, inheemse bloemensoorten, paddenpoelen en het land zelf blijft boerenland.

Verschilmaker en visionair Franke Remerie kreeg al veel mensen op de been met dit initiatief. "Het is een zaak van lange adem, maar hopelijk brengen we iets teweeg voor de volgende generaties in Nederland. Voor mij is dat de vertaling van rentmeesterschap", aldus Remerie. Zo hoopt Franke zijn kinderen en kleinkinderen ook iets hoopvols na te laten.

Klik hier om verder te lezen. De uitzending terugkijken kan hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.