Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wij willen ons volledig focussen op de productie en het inkoop- en importproces"

Horizon Natuurvoeding gaat samenwerken met Ploeger Logistics

Tholen - Horizon Natuurvoeding gaat vanaf woensdag 8 maart intensief samenwerken met Ploeger Logistics in Harderwijk. Ploeger zal het hele warehouse- en transportproces voor Horizon gaan uitvoeren. "Door de aanhoudende groei en uitbreiding van de productieafdelingen werd ons huidige pand in IJsselstein te klein. We hebben overwogen om te verhuizen, maar kiezen toch voor de optie om van ons eigen pand een echte ambachtelijke productielocatie te maken. En Ploeger gaat de warehousing en de transport voor ons doen", zo licht Klaas Hoving namens het team van Horizon toe.

Horizon kan zich dankzij de samenwerking met Ploeger nog meer  focussen op de import, export, kwaliteit en productie van haar diverse categorie├źn. "Wij kunnen en willen ons nu volledig richten op hetgeen waar we echt uniek in zijn: het produceren van notenpasta en het verpakken van noten, zaden en zuidvruchten. En niet te vergeten: het hele inkoop- en importproces van A tot Z. Dit doen wij al bijna 45 jaar en daarin ligt onze kracht en expertise. We zijn ervan overtuigd dat we in Ploeger een zeer betrouwbare partner hebben gevonden. Deze logistiek dienstverlener is al goed bekend met bio-producten en wij passen goed in dat plaatje."

Ploeger zal in de nieuwe situatie het hele warehouse- en transportproces oppakken. De combinatie tussen warehouse en groupagetransport kent volgens de logistiek dienstverlener vele voordelen: het is sneller, effici├źnter en er wordt gezorgd voor totale ontzorging. Het bedrijf beschikt over een BREEAM warehouse dat is gebouwd, beheerd en wordt gebruikt met een lage milieu-impact. Daarnaast bieden de BRC- en Skal-certificeringen een duurzame uitkomst voor zowel opslag als het transport.

Soepele implementatie dankzij het projectteam
Ploeger meldt dat ze uitkijken naar deze duurzame samenwerking. 'Om het traject soepel te laten verlopen, is er een projectteam samengesteld. Dit team bestaat onder andere uit ICT, het warehouse management, commercie en de betrokken en toegewijde personen van Horizon. Het projectteam heeft alles tot in detail besproken, zoals de communicatie met alle betrokken partijen, de inrichting van de systemen, ordermanagement en de pick- en afleverinstructies. Vanuit deze projectmatige aanpak is een goede implementatie gewaarborgd. Door onder andere deze zaken grondig te bespreken en te organiseren, zorgen we ervoor dat de verhuizing en de start van de dienstverlening zonder onvoorziene problemen verloopt en dat de dagelijkse werkzaamheden nauwelijks worden verstoord', zo meldt Ploeger op de eigen website.

Voor meer informatie:
Horizon Natuurvoeding B.V.
Lage Dijk-Noord 20-A
3401 VA IJsselstein
Tel.: +31 (0)30 6887730
[email protected] 
www.horizonnatuurvoeding.nl (LinkedIn)