Gertraud Grabmann, voorzitster Bio Austria:

"Biologisch is gekomen om te blijven"

"Bio heeft bewezen crisisbestendig te zijn, zelfs in de moeilijke situatie van algemene inflatie. Ondanks de meest ongunstige economische omstandigheden zijn de biologische verkopen gestegen - zelfs in vergelijking met het recordjaar 2021 - en hebben ze een nieuw recordjaar bereikt van 11,5% biologisch aandeel. Dat is opmerkelijk! En het bevestigt eens te meer op indrukwekkende wijze dat de consumenten in Oostenrijk sterke en betrouwbare partners zijn van de biologische landbouw en de biologische landbouwers", zegt Bio Austria-voorzitster Gertraud Grabmann tevreden. De lagere prijsstijging voor biologische levensmiddelen was een belangrijke factor die bijdroeg tot de stabiele verkoop, zei ze.

"In tijden van galopperende inflatie is een zo stabiel mogelijke prijs een belangrijk argument om naar het schap te grijpen. Mensen hebben gezien dat, in tegenstelling tot hardnekkige vooroordelen, biologisch niet onbetaalbaar wordt. Integendeel: biologisch remt de inflatie in de voedingssector af."

"De toegang tot biologisch is de afgelopen tien jaar ingrijpend veranderd", aldus Christina Mutenthaler-Sipek, GF van AMA Marketing op de Biofach in Neurenberg. "Aan de ene kant hebben consumenten meer aandacht voor duurzame landbouw omdat de klimaatcrisis het onderwerp in de schijnwerpers heeft gezet. Daarnaast is er de aan de soort aangepaste veehouderij en het grondstofbehoudende gebruik van de bodem. Anderzijds groeit er een jonge generatie op wier waardensysteem sterk wordt beïnvloed door het idee van duurzaamheid. Biologisch voedsel wordt vaker en in grotere hoeveelheden gekocht. Vooral onder biologische groentekopers is vlees toegevoegd als een belangrijke biologische categorie. Samenvattend: biologisch is gekomen om te blijven, ondanks alle huidige economische tegenslagen."

Klik hier om verder te lezen.

Bron: www.bauernladen.at 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven