Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Platform voor Zwitserse bio-bedrijven groeit uit tot uitgebreide online winkel

Met de online marktplaats Biomondo ondersteunt sectororganisatie Bio Suisse biologische producenten in Zwitserland bij het op de markt brengen van hun producten. De 7500 gecertificeerde boerderijen en 1200 verwerkingsbedrijven kunnen er hun productdiversiteit en diensten zoals boerderijwinkels, markten of ruimten voor evenementen presenteren. Sinds kort kunnen ze ook eten en drinken te koop aanbieden. Zo is Biomondo in minder dan twee jaar tijd uitgegroeid van een marktplaats voor handel tussen boerderijen tot een uitgebreide online winkel voor biologische levensmiddelen van boerderijen.

Laagdrempelige webwinkel voor biologische bedrijven
Een voorwaarde voor het gebruik van de verkoopfunctie van Biomondo is dat de boerderij een Zwitsers biologisch certificaat heeft. Aanbieden en zoeken op het platform is gratis. Na registratie en activering van de verkoopfunctie door het bedrijf kan de consument de geadverteerde producten rechtstreeks via Biomondo bestellen. Zoals op een echte markt is de biologische boerderij verantwoordelijk voor kwaliteit, communicatie, levering en betaling. Het bedrijf bepaalt zelf ook of de producten moeten worden afgehaald of dat levering wordt aangeboden, meestal binnen drie dagen.

Verdere uitbreiding gepland
Biomondo is online sinds mei 2021. De marktplaats is gelanceerd als een nieuwe versie van de biologische beurs en is stap voor stap uitgebreid met extra functies en klantengroepen. Biomondo is daarmee snel uitgegroeid tot het centrale handelsplatform voor de Zwitserse biologische sector. Hier kunnen bedrijven verschillende klantengroepen bereiken. Biomondo is nog lang niet klaar: in de loop van het jaar zijn verdere uitbreidingsstappen gepland.

Voor meer informatie: www.biomondo.ch

Bron: Bio Suisse

Publicatiedatum: