Lidl zet in op biologische huismerken

Uiterlijk in 2025 wil Lidl het aandeel huismerken uit biologische landbouw verhogen. Dat staat in het gezondheidsbeleid dat de supermarkt vandaag publiceerde. Om de voedselkeuze voor een duurzamer dieet te vergemakkelijken, wil Lidl meer seizoensgebonden, regionale en biologische levensmiddelen aanbieden, naast een ontwikkeling in de richting van meer vegetarische en veganistische keuzes. 

Veel producten zijn al voorzien van keurmerken als MSC-keurmerk, ASC-keurmerk en Rainforest Alliance. In 2022 heeft Lidl als eerste supermarkt kaas met het nieuwe drie sterren Beter Leven keurmerk en duurzame rijst met het Sustainable Rice Platform (SRP) keurmerk geïntroduceerd. Naar de toekomst toe wil Lidl het aandeel gecertificeerde producten steeds verder verhogen, bijvoorbeeld het aandeel producten dat afkomstig is van biologische landbouw.

Bron: Lidl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.