Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi start samenwerking met Naturland

Aldi en Naturland werken sinds dit jaar samen in Duitsland. Het partnerschap is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van het uitgebreide assortiment biologische producten. Het is ook een belangrijk signaal voor meer biodiversiteit. Aldi Nord en Aldi Süd behoren reeds tot de grootste biologische retailers in Duitsland en bieden een breed assortiment biologische producten met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Stap voor stap
De eerste geselecteerde producten met Naturland-certificering zullen in de eerste helft van 2023 in het assortiment van Aldi worden opgenomen, waarna de discounters het aandeel van Naturland-gecertificeerde artikelen geleidelijk zullen vergroten. Volgens het kortingsprincipe krijgen klanten Naturland-gecertificeerde producten tegen de beste prijs-prestatieverhouding.

Nieuw steunprogramma
Nu al leveren Naturland-boeren een belangrijke bijdrage aan de bescherming en bevordering van de biodiversiteit door de normen van Naturland toe te passen. In de toekomst zal Aldi dit ondersteunen met een nieuw steunprogramma dat drie pijlers omvat: De digitale registratie van de status quo van de reeds bestaande diensten van Naturland-boerderijen voor biodiversiteit, het advies en de opleiding van Naturland-boeren en hun financiële ondersteuning bij de uitvoering van concrete maatregelen ter versterking van de biodiversiteit. Om dit te financieren zal Aldi voor elk verkocht Naturland-product een extra bedrag in een promotiepot storten. Dit engagement zal op de producten zichtbaar worden gemaakt door het nieuwe logo "Voor meer biodiversiteit".

Biologische kwaliteit voor iedereen
Met zijn eigen biologische merk "GUT bio" biedt Aldi zijn klanten al meer dan 18 jaar een breed assortiment biologische producten tegen de originele Aldi-prijs, zodat zij hun volledige wekelijkse boodschappen in biologische kwaliteit kunnen doen.

"Ons doel is duurzaam winkelen voor iedereen betaalbaar te maken en de landbouw in Duitsland te helpen transformeren. De uitbreiding van de biologische landbouw in Duitsland is een belangrijke bouwsteen voor een duurzame voedselproductie op middellange termijn", aldus Julia Adou, directeur Corporate Responsibility bij Aldi Süd.

"Met Naturland hebben we een sterke partner aan onze zijde waarmee we gezamenlijk onze doelstelling om het aandeel biologische goederen verder te vergroten, kunnen realiseren", voegt Katrin Beyer, Business Unit Director Category Management bij Aldi Nord, toe.

"Naturland loopt al 40 jaar voorop bij de eco-sociale transformatie van onze landbouw, in Duitsland en wereldwijd. Om de doelstelling van 30 procent biologisch van de Duitse regering te halen, willen we dat biologische producten in Naturland-kwaliteit voor nog meer consumenten beschikbaar zijn.

Bron: Aldi

Publicatiedatum: