Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sprinklr zet 'spannende stap' naar steward ownership

Vanaf eind januari gaat Sprinklr over op het model van steward ownership. Bij BNR Nieuwsradio legt medeoprichter Suzanne van Straaten uit dat daarmee de missie van het bedrijf leidend wordt.

Sinds de oprichting koos de leverancier van biologische planten er al voor om met zo min mogelijk hulp van investeerders zo ver mogelijk zien te komen. "Alles wat er in je bedrijf komt, moet er op een gegeven moment ook weer uit. Dus hoe meer geld je ophaalt, hoe groter de beloftes zijn die je doet en hoe minder je zelf ook je eigen groei kan bepalen", vertelt Suzanne.

Alle winst naar de missie
In 2022 nam het aantal aandeelhouders af van 9 naar 4 en vanaf eind deze maand zal de winst die wordt gemaakt - in 2022 was dat 40% - zoveel mogelijk terug gestopt worden in het bedrijf en wordt met het rendement de inleg van de aandeelhouders afgelost. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de gehele winst kan worden uitgekeerd volgens de missie. 

"Het is natuurlijk spannend dat het ook voor een deel loslaten is. Liedewij en ik zijn tijdelijke beheerders. Ik heb ook mijn aandeel verscheurd. Dat is een hartstikke spannende stap, je zal maar over vijf jaar denken: 'had ik dat maar nooit gedaan, want ik zit nu zelf financieel in de penarie'. Het is ook spannend omdat wij wel altijd min of meer winst zullen moeten maken. Er zijn wel investeerders die met dit model kunnen werken en daar komen er steeds meer van, maar je maakt het niet makkelijk voor jezelf."

Het item is hier terug te luisteren.

 

Voor meer informatie: www.sprinklr.co