Biodiversiteitstop COP15 van start gegaan

Van 7 tot 19 december 2022 vindt in Montreal de COP15 plaats, de 15e biodiversiteitstop van de Verenigde Naties. Op deze top bespreken de VN-lidstaten de wereldwijde aanpak van biodiversiteitsverlies, natuurbescherming en toegang tot natuurlijke hulpbronnen. Wetenschappers en studenten van Wageningen University & Research zetten zich in om de aanwezige delegaties van onderbouwde informatie te voorzien en de onderhandelingsprocessen van dichtbij te volgen.

De biodiversiteitstop is een VN-bijeenkomst van alle landen aangesloten bij de Convention of Biological Diversity (CBD) en twee bijbehorende Protocollen: het Cartagena Protocol on Biosafety en het Nagoya Protocol over de toegang tot het gebruik van genetische bronnen.

Het belangrijkste doel van de conferentie is het aannemen van het post-2020 Global Biodiversity Framework. Zowel op economisch, sociaal als financieel gebied moet urgente actie worden ondernomen om de mondiale achteruitgang van biodiversiteit en leefbaarheid van de aarde in 2030 te keren.

WUR zal aanwezig zijn in Montreal om deelnemers aan de conferentie kennis aan te reiken en met elkaar in contact te brengen. Hierbij betrekken we jongeren, studenten, overheden, ngo's en bedrijven. Speciale aandacht gaat uit naar biodiversiteit in voedselsystemen, het omvormen van het financiële stelsel en de waarde van inheemse kennis bij het beschermen van biodiversiteit.

Bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven